menu

Fange - Pantocrator (2021)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Frankrijk
Metal
Label: Throatruiner

  1. Tombé pour la France (15:34)
  2. Les Vergers de la Désolation (15:08)
totale tijdsduur: 30:42
zoeken in:
avatar van Don Cappuccino
4,0
Beluister het volledige album: Pantocrator

Het Franse Fange maakt verdere stappen met zijn meedogenloze industriële en korrelige sludgesound. Dit keer krijgen we twee nummers van vijftien minuten voorgeschoteld waarin meer ruimte is voor atmosferische doom-achtige passages met onheilspellende cleane gitaarlijnen. Toch bestaat het grootste gedeelte uit waanzinnig smerige en logge riffs, kille donderende drummachine-ritmes en intense doorleefde vocalen die me het meeste doen denken aan een Franstalige Justin Broadrick (Godflesh, ten tijde van Streetcleaner). Erg jammer dat deze band zo weinig erkenning krijgt. Ze hebben echt een eigen en herkenbaar geluid.

avatar van [WZ]
Wow, vrij intens bandje inderdaad, net ontdekt!
Ik kan echt vrij weinig met Godflesh en Justin K Broadrick (unpopular opinion waarschijnijk) maar dit trek ik juist weer wel!

avatar van AOVV
4,0
Een eigen geluid heeft dit Franse drietal zeer zeker, al is de invloed van Godflesh inderdaad niet te missen. Fange smeert dat alles uit over twee tracks van elk een kwartier. Smerig, donker en intens, alsof er op de achtergrond reusachtige productiemachines die al een paar weken geen daglicht of schoonmaakmiddelen hebben gezien dreigend staan mee te gonzen.

Hun vorige 2 platen vond ik wel interessant, maar deze weet me instant te begeesteren en plaats ik derhalve nog net wat hoger.

4 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 23:51 uur

geplaatst: vandaag om 23:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.