Lula Wiles - Shame and Sedition (2021)

Roots
Label: Smithsonian Folkways

1. In Dreams (4:56)
  2. Oh My God (4:38)
  3. The Way That It Is (4:39)
  4. Everybody (Connected) (3:52)
  5. Wake Up (4:06)
  6. Television (4:29)
  7. Cold Water (5:47)
  8. Mary Anne (3:38)
  9. Call Me Up (4:22)
  10. Do You Really Want the World to End (4:17)
  11. Conspiracy Theory (4:25)
avatar van erwinz
Volledige recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Lula Wiles - Shame And Sedition - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Lula Wiles maakte twee jaar geleden al diepe indruk, maar gaat er op album nummer drie nog eens dik overheen met een album dat in muzikaal opzicht intrigeert en in vocaal opzicht imponeert

Na het fraaie tweede album van Lula Wiles waren mijn verwachtingen rond album nummer drie hooggespannen, maar met een album als Shame And Sedition had ik geen moment rekening gehouden. Lula Wiles heeft de Amerikaanse rootsmuziek zeker niet afgezworen, maar wel flink gemoderniseerd. Dat hoor je het best in de songs die een indierock injectie hebben gekregen, wat ik op voorhand niet snel gecombineerd zou hebben met Lula Wiles, maar het werkt. Gebleven zijn de sterke songs en vooral de wonderschone vocalen en harmonieën, die het album steeds verder optillen. Shame And Sedition is jaarlijstjesmateriaal, maar ook een album dat nog wel even door groeit.