Grey Gallows - Garden of Lies (2021)

Griekenland
Label: Cold Transmission

1. Garden of Lies (2:59)
  2. Love Moan (4:08)
  3. The Fall (4:31)
  4. At the Crack of the Dawn (2:56)
  5. Dissociation (3:47)
  6. Don't Bring Flowers (4:07)
  7. Cold Hearts (4:41)
  8. Grey Is Our Colour (4:38)
  9. Peels of Time (3:27)
  10. All Men (2:50)
Muzikaal past dit meestal wel in mijn straatje. Aanvankelijk was ik dan ook enthousiast toen ik de eerste tonen op hun Bandcamp hoorde. Het is de zang die hier te geforceerd klinkt en bijna een persiflage is. Gaandeweg het album krijg ik het gevoel dat ik naar slapstick zit te luisteren met een zwaar Zuid-Europees accent. Voor sommigen misschien charmant maar ik haak dan af. Niet voor niets hebben ze track 5 uitgekozen als video, waar een gastzangeres wel natuurlijk zingt. Aangezien de leadzang hier mannelijk is kom ik niet verder dan een voldoende. In de scene denkt men er wel anders over. De eerste pressing van dit album is al uitverkocht. Luister en oordeel zelf.

Garden of Lies | Grey Gallows - greygallowsgr.bandcamp.com

Darkwaver
Interessant darkwave duo uit Griekenland. jorro,Killeraapje e.a.?

avatar van jorro
Zeker interessant. Dat niet iedereen accentloos Engels zingt is nou eenmaal niet anders. Ik vind het trouwens wel meevallen. Het nummer met de zangeres spreekt mij het minste baan. Het past niet zo goed bij het genre.Zeker een album wat ik regelmatig ga beluisteren.

jorro schreef:
Het nummer met de zangeres spreekt mij het minste aan. Het past niet zo goed bij het genre.

Vind ik ook het minste nummer, is niet representatief voor het album. De zanger heeft een warme donkere stem die heel goed past bij de darkwave die ze willen maken. Hier wat links van hun YouTube site met enkele live sessies.

Grey Gallows live

Grey Gallows live

Darkwaver
Ingetogen 'rustige' darkwave die mij doet denken aan de meer elektronische gothic rock/darkwave uit de jaren 90. De zanger heeft een warme baritonstem die 'dromerig' klinkt. Hij zingt echt zo, zie ook de post van mij hierboven, weinig gekunsteld dus. Wat mij ook opvalt is de goede compositie van de liedjes, ze liggen lekker in het gehoor omdat ze behoorlijk melodieus zijn. Zowel het gitaarwerk als de synths spreken me aan, ingetogen, oog voor detail en inventief. Voorlopig 4 sterren, maar dat kunnen er meer worden.

Killeraapje, DjFrankie, Alicia,deric raven e.a.

avatar van Alicia
*weer een album op luisterlijst zet*

Waar haal ik toch de tijd vandaan om al die platen te beluisteren? En toch heb ik tijd zat.

Denk ik...

Maar tijd vul ik ook graag met stilte en het luisteren naar de vogeltjes. Maar... helaas, ik hoor tegenwoordig bijna geen vogel meer buiten. (Behalve kraaien, halsbandparkieten en dergelijke.)

Zelfs niet in de lente.

*de muziek maar aanslingert*

U hoort nog van mij.

Denk ik...

(Bedankt voor de tip Darkwaver!)

Alicia schreef:
Zelfs niet in de lente.

Hoe zit het met Robert de Reiger? Maar die fluit niet hè!

Darkwaver schreef:

Hoe zit het met Robert de Reiger? Maar die fluit niet hè!

Robert is inmiddels vervangen door Joris en zijn bende. Maar die kunnen ook niet fluiten!

avatar van Killeraapje
Heb net de singles beluisterd.

Don't Bring Flowers en Love Moan vind ik erg lekker klinken. De vrouwenzang bij Dissociation vind ik minder interessant. Dit klinkt in ieder geval een stuk beter dan hun oude werk. Moet hier zeker eens het hele album van gaan beluisteren.

Dank weer voor de tip Darkwater

Killeraapje schreef:
De vrouwenzang bij Dissociation vind ik minder interessant.

Naarmate ik het album vaker luister vind ik het ook weer geen dissonantie, de zangeres is wel niet representatief voor het album. De stem van de zanger is sterk genoeg om het hele album te dragen. Zijn timbre doet me trouwens ook denken aan Pedro Code van IAMTHESHADOW.

avatar van Chameleon Day
De opener is copy paste Sisters of Mercy, maar dan wat meer ingetogen. 'Cold Hearts' neigt naar New Order, maar dan heel veel minder. Ik vind het vreselijke potsierlijke holle goth. Die zang is tenenkrommend..

Darkwaver
Ik neig naar 4,5 sterren, maar twijfel nog omdat ik de laatste twee songs wat minder vind dan de rest van het album. Het schuurt er wel tegenaan!

avatar van Alicia
Fijne donkere wave (of goth), whatever. Maar helaas... want ondanks dat ik van baritonstemmen hou, vind ik de manier van zingen niet echt prettig. Dan hoor ik toch liever de mooie en meer gevoelige stem van Pedro Code (IAMTHESHADOW).

Alicia schreef:

Ik moest ook aan de zang wennen, klinkt in eerste instantie wat geforceerd. Door wat livevideo's gekeken te hebben, hoorde ik dat de zanger echt zo zingt. Nu stoort het mij niet meer en vind ik het mooi. Ik begrijp wel dat veel mensen dit niet ligt. Dit is eigenlijk pure 90's goth, in die tijd was het gebruikelijker om zo te zingen, het er dik en potsierlijk opleggen zeg maar, hoort ook een beetje bij het genre (darkwave-gothic).

Trouwens 3,5* is toch een ruime voldoende.

avatar van Alicia
Ja, ik geef een voldoende, want de muziek ligt mij wel. Maar wellicht klinkt het straks ergens in oktober, november beter. Ben nu meer in de mood voor een samba dansje.