Witchcraft - Firewood (2005)

Zweden
Rock / Metal
Label: Rise Above

1. Chylde of Fire (2:50)
  2. If Wishes Were Horses (3:16)
  3. Mr. Haze (3:41)
  4. Wooden Cross (I Can't Wake the Dead) (4:46)
  5. Queen of Bees (5:13)
  6. Merlin's Daughter (1:32)
  7. I See a Man (3:59)
  8. Sorrow Evoker (5:44)
  9. You Suffer (2:43)
  10. Attention! (11:41)
avatar van RuudC
Snel door naar Firewood, dat een jaar na het debuut verscheen. Het label was Rise Above Records. Een kwaliteitslabel met een neusje voor oude heavy psych pareltjes, maar ook hadden deze Britten veel goede, nieuwe paarden in stal. Tegenwoordig gebeurt er helaas nog maar weinig.

Firewood is een aardige stap in de goede richting voor Magnus Pelander en co. De geluidskwaliteit is er op vooruit gegaan en de songs zijn interessanter en blijven beter hangen. Nog steeds klinkt de muziek vrij doomy en archaïsch, maar Pelander zingt met meer bravoure. Dat hoor je goed in If Wishes They Were Horses en Mr. Haze. Queen Of Bees mag dan weer gerust een meesterwerkje genoemd worden. Op alle fronten scoort Firewood net wat beter dan het debuut. De riffs spetteren meer, de solo's zijn leuker. Er staan ook echt geen slechte nummers op. Dit is een album waar ik altijd vrolijk van word. Melancholisch ook. Dit soort muziek wordt weer te weinig gemaakt.

Tussenstand:
1. Firewood