Buck Dharma - Flat Out (1982)

Label: Wounded Bird

1. Born to Rock (3:24)
  2. That Summer Night (3:48)
  3. Cold Wind (4:37)
  4. Your Loving Heart (7:14)
  5. Five Thirty-Five (5:11)
  6. Wind Weather and Storm (2:35)
  7. All Tied Up (4:16)
  8. Anwar's Theme (4:12)
  9. Come Softly to Me (3:07)
avatar van seeker
Ondergesneeuwd album van Buck. Ook op deze site gezien ik hier nog geen berichten bij zie en maar weinig stemmen. Buck is natuurlijk Donald Roeser, de guitarist en co-leadsinger van Blue Öyster Cult. Goede songschrijver ook, uit zijn pen komen sommige van de meest bekende B.O.C "hits" (vb. don't feel the reaper, Godzilla en burnin' for you).
Ik had wel wat verwachtingen toen deze plaat uitkwam. De B.O.C schijf van 1981 (Fire of unknown origin) was een top album en had een hit in burning for you. Buck had dat laatste nummer eigenlijk bedoeld voor dit solo album maar het eindigde toch op de B.O.C. plaat. Helaas, mijn verwachtingen kwamen niet uit, zijn soloplaat deed niet veel.
Dikwijls wordt dit af gedaan als een plaat die in de lijn ligt van B.O.C. platen als the revolution by night en club ninja. En dan is de algemene perceptie dat dit de mindere platen zijn. Maar voor mij heeft B.O.C. nooit een slechte plaat afgeleverd. Op zijn soloplaat staan wat toegankelijke nummers die in de lijn liggen van het melodieuze "burnin for you" (that summer night, all tight up) maar ook werk dat dichter bij Buck's B.O.C. bijdragen ligt (your loving heart, Anwar's theme). Zeg maar een soloplaat van een artiest met een eigen identiteit. En het zegt veel over de weelde in 1982 dat deze plaat redelijk vlug in de vergeetbakken kwam.
Nog een toevoeging: in 2011 kocht ik de Rock Candy versie. Helaas zonder enig bonusmateriaal. Als je al de plaat hebt, biedt die CD niet veel meerwaarde (behalve als je geïnteresseerd zou zijn in het bijhorende essay waarbij Buck nog eens retrospectief zijn inzichten deelt).
Deden trouwens ook mee aan deze plaat: de Alice Cooper bandleden Neal Smith (drums) en Dennis Dunaway (bass).

avatar van seeker
Moet uiteraard don't FEAR the reaper zijn. Hoe kon ik als B.O.C. fan