Peter Case - The Midnight Broadcast (2021)

Folk / Rock
Label: Bandaloop

1. Just Hanging On (2:25)
  2. Stew Ball (3:19)
  3. Grey Funnel Line (5:20)
  4. Farewell to the Gold (3:38)
  5. All Along the Looney Yaw (0:58)
  6. Early Roman Kings (2:53)
  7. Dinah (1:25)
  8. Captain Stormalong (2:31)
  9. The First Lowering / Going Down Slow (5:39)
  10. Oh, the Morning / President Kennedy (3:50)
  11. Jupiter Holler No.4 (1:07)
  12. When I Was a Cowboy (3:19)
  13. Charlie James (2:34)
  14. Bumble Bee (3:34)
  15. Ship to Shore, Pt. II (1:18)
  16. This Wheels on Fire (3:20)
avatar van Tonio
Ik ben een grote fan van Peter Case en was behoorlijk verrast dat er een nieuw album van hem is uitgebracht. Ik heb het album nu twee keer gehoord. En hoewel ik nu al kan verklappen dat ik het niet tot de 5 beste Case-albums reken, is het toch een behoorlijk apart album.

Net zoals veel minder bekende muzikanten bestond het leven van Peter voor een groot deel uit eindeloze ritten op de highways, rijdend van gig naar gig. En het grootste deel hiervan betrof solo-optredens. Dat had tot gevolg dat de radio zijn grootste vriend werd: steeds maar weer draaiend aan die knop, op zoek naar zenders met zijn favoriete muziek.

En het is precies deze sfeer, die hij op dit album reproduceert, bij wijze van tribute. Je hoort Peter een enkel eigen nummer spelen, maar voor het merendeel zijn het covers van illustere songs uit de rijke geschiedenis van de blues, folk en country. Maar ook wat recenter werk, waaronder twee Dylan-songs. Maar Peter zet ze naar zijn eigen hand. Verder worden de nummers afgewisseld met geluiden of teksten van een radiodominee of een autoverkoper, zodat je je in de auto waant, met de hand aan de draaiknop van de radio. Alles is nagenoeg akoestisch opgenomen in een kerk.

Al met al dus een zeer apart album, dat ik de komende tijd nog eens vaker zal gaan beluisteren.

avatar van vigil
Mooie hoes in ieder geval. Ik zal deze plaat eens een spin geven binnenkort.