Intense improvisatie jazz zoals we eigenlijk altijd al hebben voorgeschoteld gekregen door deze heren.
De songs zijn gekozen van hun voorgaande platen en verder uitgewerkt.
Dit is één van die vele liveplaten tijdens de pandemie/wereldwijde lockdowns dia via video-streamingdiensten als youtube het leven zagen. Bands konden/mochten niet touren (nog steeds niet trouwens), en dit is/was de de enig manier om toch hun muziek aan de wereld te laten horen. Het brengt dan wel amper geld op en mensen zullen ook minder snel geneigd zijn een LP of digitale versie van een album te kopen en het liefst gratis of voor weinig te streamen.
Maar toch zetten bands stug door. Deze plaat is gewoon weer heerlijk, live, rauw en in your face. Een goede live-plaat, en een ontzettend lekkere trip ook. Ik denk dat ik maar eens wat van Ill Considered op LP ga binnen halen. Want als deze band de nek wordt omgedraaid door heren politici die Formule 1 en Brexit en winkelcentrums belangrijker vinden dan culturele verrijking, zal het dan toch aan ons (de muziekliefhebbers) moeten liggen om de muzikanten overeind te houden.
Dank je wel Idris, Leon, Emre en Satin voor weer een prachtig muzikaal document.
Hier de liv-show:
Ill Considered - LIVE NOT LIVE - No.1 - 2020 - YouTube