Starcluster and Marc Almond - Silver City Ride (2016)

Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Pop / Electronic
Label: Closing the Circle

1. Silver City Ride (4:38)
  2. Pixelated (4:08)
  3. Avatar (3:10)
  4. The City Cries (4:37)
  5. Smoke and Mirrors (3:29)
  6. To Have and Have Not (4:20)
  7. The Shallows (5:13)
  8. I Don't Kiss (3:14)
  9. Always with You (3:56)
  10. Get Closer (4:30)
Een album uit 2016 dat een beetje terug doet gaan naar de jaren '80 waar Marc Almond met zijn maatje Dave Ball het duo Soft Cell vormde.

Analoge synthesizers vormen de kern, inclusief een jaren '80 Italo-cover van Valerie Dore (afsluiter Get Closer).

Fijn, maar vergeten album. Jammer, want het is zeer vermakelijk en bijna verplicht voer voor retro-jaren '80 liefhebbers (inclusief Italo-fans).

Verantwoordelijk voor het artwork is Emil Schult (werkzaam voor Kraftwerk).

Inmiddels op lp binnen, en wat klinkt dat magistraal. Geweldig geluid. De Kraftwerk invloeden zijn niet van de lucht.

Bijzonder dat dit een beetje aan me voorbij is gegaan toen het uitkwam, en dat terwijl mijn muzikale held Marc Almond op elk nummer de vocalen verzorgt.

avatar van Savant
aERodynamIC schreef:

Ik deel je verbazing. Ik heb deze ook gemist. Wat een lekkere plaat! Waar heb jij hem gekocht?

Savant schreef:

Discogs. Ik kreeg de tip van een mede-fan om toe te slaan want er was een Duitse verkoper die er niet veel voor vroeg (zeker in vergelijk met de rest): gewoon nog in de verpakking, dus nieuw.

Ik heb geluk gehad, maar buiten dat wist ik ook niet van het bestaan van het album. Ik kende de single en dacht dat het dat verder was. Het is een verdomd fijn album met een heerlijke jaren '80/Kraftwerk-vibe.

Ik zie dat ze er nog eentje hebben. Ik stuur je een pm.

Voor de liefhebbers: inmiddels weer opnieuw uitgebracht op cd en vinyl. Veel extra tracks (remixen van nummers op dit album en andere nummers) en het nummer Always with You staat er niet meer op.