Ryan Adams - Love Is Hell, Pt.2 (2003)

Label: Lost Highway

1. My Blue Manhattan (2:23)
  2. Please Do Not Let Me Go (3:37)
  3. City Rain, City Streets (3:49)
  4. I See Monsters (3:57)
  5. English Girls Approximately (5:42)
  6. Thank You Louise (2:52)
  7. Hotel Chelsea Nights (5:10)
  8. Fuck the Universe * (7:13)
  9. Twice as Bad as Love * (4:13)
beaster1256
het 2 de deel vind ik persoonlijk iets minder dan part 1 maar toch nog altijd een beklijvende 4,5 en later samen als 1 cd uitgebracht , ik heb hem dan maar nog eens gekocht , zeer goeie emo rock

avatar van Reint
beaster1256 schreef:

Emo Rock.

Ach, misschien bedoel je het anders, maar ik zou eht geen Emo Rock durven noemen.

Ik heb de versie met 9 nummers, da's dus met Fuck the Universe en Twice As Bad As Love erbij.

Deel twee is naar mijn mening beter dan 1.

avatar van ariedirk
mmh ik mis die twee nummers, te overhaast gekocht. Is het de moeite waard om em alsnog te kopen? haha, dan heb ik 4 cds staan met de titel love is hell.

avatar van Reint
Ligt aan de prijs. Fuck the Universe is echt geweldig! En Twice As... is ook wel een mooi nummer. Alles onder de 10 euro zou ik overwegen.

avatar van ariedirk
thanx, ik ga op schatreis

I see monsters vind ik toch wel bijstermooi (hint,hint)
Voor de mensen die hem niet kennen, luister naar dit lied...

avatar van AriTupari
Heb ze nu eindelijk alletwee (ben heel lang op zoek geweest naar deze tweede mét de bonusnummers).
Ik moet zeggen dat ik deel twee precies beter vind dan deel één, onverwacht eigenlijk (afgaande op de ratings hier).
Het geheel komt mij beter over. Waar de beste afzonderlijke songs wel op de andere staan, vind ik bij dit soort luister-cd's de sfeer van de totale plaat zeer belangrijk en hier zit dat voor mij net iets beter.
*4,5 voor beiden, met een lichte voorkeur voor deze.

nou 't is gelukt, voor 5 euro zelfs
en ja moeite waard, fuck yhe universe is even wennen, maar eigenlijk wel lekker ryan adams zoals tie is, fuck the universe.
en twice as bad is een mooi song met goed gitaarwerk.

het maakt van pt 2 een beetje een rare plaat. het begint met 6 prachtige songs, in het verlengde van 1 en zoals Ari al aangeeft met prachtige sfeer en misschien beter.
de laatste 3 nummers zijn wel een utzondering op de regel, hier moet Ryan toch nog even dwars doen. hotel chelsea nights is overduidelijk een verwijzing naar prince, en de twee bonustracks wijken af van de sound van de eerdere nummers, maar ongelooflijk hoe hij er toch weer mee weg komt.

wat mij betreft 2 meesterwerkjes van de bovenste plank. geen voorkeur voor 1 en 2 maar een voorkeur voor de love is hell in z'n totaliteit (dus incl. bonustracks en anybody wanna take me home op de verzamelaar) de sfeer, de anti-perfectie, de schijt aan alles en iedereen.

weinig artiesten die zoiets neer kunnen zetten sinds neil young

avatar van Wickerman
Het wat rustigere deel van Love Is Hell. Misschien iets te vreemd opgebouwd, want het kabbelt wat door op het eind. Fuck The Universe is schitterend en had misschien beter ergens midden op het album kunnen staan. Iets minder dan deel 1 naar mijn mening.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Deze vind ik iets minder dan part 1 en de bonustracks vind ik ook net zoals op part 1 de mindere nummers.
Toppers:Please Do Not Let Me Go, English Girls & Hotel Chelsea Nights waarbij het begin van het nummer wel verdomd veel lijkt op Purple Rain van Prince.
Wederom en genietbaar plaatje.

avatar van bertus99
Het blijft raar dat ie Love is Hell 1 en 2 niet op een cd heeft uitgebracht. Dan had je iets als Cold Roses gekregen.
Deze is mooi hoor. Maar wel erg kort. Ik tel de bonussen niet mee. Die vind ik trouwens ook niet best, dus ik zet hem al uit na Chelsea Hotel.
De 7 nummers die daarvoor staan kunnen zich meten met Ryan's beste werk uit de voorgaande periode. I see Monsters is het echte juweeltje, maar Hotel Chelsea Nights vind ik ook prachtig. Het heeft iets Lennon-achtigs.
Please do not let me go wordt schitterend afgesloten met dat instrumentale eind-stuk.
Deze plaat laat horen hoe veelzijdig Ryan Adams toch is. Geweldige artiest. het enige is dat zijn stem een beetje beperkt is en soms een beetje vals. Maar ja....vergeef ik hem makkelijk.

avatar van Wickerman
Bertus, Love Is Hell is in 2004 gewoon als 1 cd uitgebracht.

avatar van bertus99
Wickerman schreef:
Bertus, Love Is Hell is in 2004 gewoon als 1 cd uitgebracht.

Oh ja? Ik ken hem alleen in tweeën geknipt. Waarom hebben ze dat dan gedaan? Geld soms?

avatar van Wickerman
Volgens de hoes: 'The complete album as Ryan originally conceived it.' Geld dus. Enige verschil is een langere versie van 'Anybody Wanna Take Me Home' die oorspronkelijk op Rock n Roll staat.

avatar van Cor
Cor
Zie comment bij Love Is Hell, Pt.1. 'I See Monters' is wel een heel erg mooi liedje.