Sunn O))) - Oracle (2007)

Metal / Avant-Garde
Label: Southern Lord

1. Belürol Pusztít (16:01)
  2. Orakulum (18:37)
  3. Helio)))sophist * (46:17)
Berzerker
Opzich wel een mooi album. En dan vooral Orakulum... Heerlijk! Helio)))sophist is dan weer wat minder, opzich wel een mooi nummer, het is alleen ontzettend lang... Het had mij wel wat korter gemogen, maarja, lange nummers zijn nu eenmaal een kenmerk van drone. Belürol Pusztít is ook wel een mooi nummer vind ik, veel valt er niet over te zeggen eigenlijk, behalve: Luister en ontdek!

Ik geef het 4 sterren.

fastpulseboy
vet! weer een nieuwe

avatar van Nakur
Deze ga ik zeker checken!

avatar van HammerHead
Jammer dat deze alleen in een gelimiteerde oplage tijdens de tour in Australië en Japan verkocht is en vooral jammer dat ie toen ze in april in Nederland waren nog niet uit was.

Wel weer een lekkere logge en duistere release. Vooral de drilboor in het eerste nummer vind ik een erg treffende en goede vondst.

Ligt in tilburg voor 16,95 in de winkels. Even de bankrekening checken

avatar van HammerHead
Bij NL-store is ie ook als LP verkrijgbaar zie ik nu.

avatar van henk_loos
Wat een plaat! Die wil ik wel aanschaffen! Wie heeft er toevallig een exemplaar van de 2cd (voor een fatsoenlijke prijs) over?

creatief met een drilboor

omhoog van 3,5- naar 4 sterren, fijn album

avatar van Nakur
Ik zit nog ergens tussen de 3 en de 3,5*, maar dat zal wel komen doordat ik het nog niet met een schappelijk volume heb gehoord

avatar van mayhemblik
Duister, duisterder, duisterst, zo duister heb ik het nog niet gegeten.
Prachtige sfeer, je moet hem eigenlijk met je ogen dicht draaien met het volume op 666.
Op de binnenhoes staat dat ie bij Donner & Blitzen is opgenomen, maar mij maak je niks wijs, deze opnames komen vanuit de diepste krochten der hel.
Hoe vaker ik hem draai hoe mooier ie word.

avatar van mayhemblik
Dit is de enigste plaat die ik van ze heb,ik zie dat ze ook muziek met Boris hebben gemaakt, wat raden de kenners onder u mij aan?

Sietse
White 2

Flight of the Behemoth

avatar van mayhemblik
Beste Sietse en Nakur, bedankt voor de tips, ga er gelijk achteraan.

avatar van Sander B.
mayhemblik schreef:
Beste Sietse en Nakur, bedankt voor de tips, ga er gelijk achteraan.

Black One, niet te vergeten

avatar van Tha)Sven
Black One vind ik een stuk toegankelijker dan White 2, dit was voor mij een enorme tegenvaller. Het pakte me eigenlijk niet echt.
Jammer, want dit is misschien wel een van de mooiste Sunn covers.

avatar van mayhemblik
Ik heb hem net op oorlogs sterkte gedraaid en mijn lichaam zit nog steeds onder het kippenvel, een dikke 5*****!!!!!
Die drilboor, die drilboor, allemachtig wat mooi. ( ik schrik me wel elke keer een zo genaamd hoedje)
Heeft iemand nog tips voor mij in dit gerne?

Groet Hassum O)))

mayhemblik schreef:
Heeft iemand nog tips voor mij in dit gerne?

Groet Hassum O)))

als je iets zoekt waarbij je je een hoedje schrikt, probeer dan fantomas - delirium cordia. Als je iets met drones zoekt, probeer earth, eerdere albums.

avatar van HammerHead
Khanate, vooral het nummer Skin Coat.

En natuurlijk de overige Sunn platen.

avatar van mayhemblik
Hoi Voltazy, allereerst bedankt voor de tips, van Fantomas heb ik alleen Suspended animation en die vind ik zeer aangenaam, maar ik luister liever naar bv Naked city.
Ik heb deze wel op mijn lijstje gezet, en zal voor het eind van het jaar in mijn kast staan, wat ik je brom.
Earth daarintegen is voor mij onbekend, ga ik zeker achteraan.
Nogmaals mijn dank.

Hoi Hammerhead, Vraagje, Big black fan?
Ik heb nog wat live opnames van ze, kan ik jou daar blij mee maken? ( kopietje uiteraard)
Khanate, nooit van gehoord, ga dit wel uitzoeken ook jij bedankt.

mayhemblik schreef:

dan kan ik je painkiller ook nog aanraden ook met john zorn.

avatar van mayhemblik
Hoi Voltazy, Painkiller staat jammer genoeg al in mijn kast, ik wou dat ik het nog moest ontdekken, FANTASTISCH!!!!!!!!!

HammerHead schreef:
Khanate, vooral het nummer Skin Coat.

En natuurlijk de overige Sunn platen.

Hallo HammerHead,
We zijn nu een jaar of 11 verder na één van de beste tips ooit want anno 2019 ben ik al bijna een jaar of 11 een zeer grote Khanate fan, fantastisch en ontiegelijk bedankt!
Ps: Ik kon je niet eerder bedanken want ik stond in de file.