Nazareth - Nazareth (1971)

Label: Warner Bros.

1. Witchdoctor Woman (4:07)
  2. Dear John (3:46)
  3. Empty Arms, Empty Heart (3:13)
  4. I Had a Dream (3:23)
  5. Red Light Lady (5:59)
  6. Fat Man (3:25)
  7. Country Girl (4:06)
  8. Morning Dew (7:07)
  9. The King Is Dead (4:51)
  10. Friends * (3:23)
  11. Dear John [Single Edit] * (2:42)
  12. Morning Dew [Alt. Edit] * (4:50)
  13. Friends [Alternate Edit] * (3:26)
  14. Morning Dew [Extended Single Version] * (8:07)
  15. Witchdoctor Woman [Alternate Version] * (4:31)
Leuke Rock plaat, stonden aantal goede nummers op en een aantal wat minder, dat bij elkaar afgewogen een welverdiende 3,5*

Laatst voor €2,- aangeschaft om de service van een internetsite eens te testen. Daar kon ik me geen buil aan vallen.
En dat geld is de plaat ook zeker wel waard. Ik zou op basis van de leuke nummers graag een hoger cijfer hebben gegeven voor deze plaat, maar helaas staat er ook te veel troep op om dat te rechtvaardigen.
Opener 'witchdoctor woman' en 'empty arms, empty heart' zijn leuke rocknummers en in 'fat man' en 'morning dew' wordt wat geëxperimenteerd met de sound met niet onaardige resultaten. Wat ook helpt is dat zanger Dan McCafferty een vroege versie van Axl Rose blijkt te zijn.
Verder is 'dear john' een nummer5 dat niet zou misstaan als achtergrondje in de kroeg. De andere nummers zijn hoofdzakelijk ballads die mij persoonlijk niets doen en er voor zorgen dat het album toch een beetje rommelig overkomt.

avatar van nerd01
Op dit album staan slechts 3 stevige nummers die de moeite waard zijn, maar die zijn dan ook echt goed. Red Light Lady, Witchdoctor Woman maar met name Morning Dew. Morning Dew heeft een prachtige introductie met bas en drums. Volume flink hoog!

avatar van Barfly
Als je de vinylversie tegenkomt dan hoort er een levensgrote (6 maal het hoesformaat) poster bij te zitten.
Altijd leuk dat soort bijgesloten cadeautjes. Vind zoiets maar eens terug in een cd-doosje.
De nummers op deze plaat luisteren lekker weg. Ballads, afgewisseld met redelijke stevige rockers. Van hardrock is weinig te bespeuren, maar dat geeft niets.
Minder nummer is voor mij de ballad I had a Dream, gezongen door bassist Pete Agnew.
Hoogtepunt het stuwende Morning Dew.

WPE
prima plaat van Nazareth. Heel mooi is ook the king is dead. En natuurlijk hoogtepunt Morning Dew...heerlijke muziek.

avatar van Brutus
prima debuutalbum van Nazareth. Morning Dew springt er boven uit.

avatar van B.Robertson
Ik heb de 2002 CD met bonustracks opgescharreld als het dan toch om Morning Dew draait, met zowel een extra lange als een ingekorte versie erbij. De alternatieve versie van Witchdoctor Woman is mooi meegenomen. Album opent dan ook goed, de vaart blijft er aanvankelijk in tot I Had a Dream komt, dat de vaart er volledig uithaalt en een eerste misbaksel op een Nazareth-album een feit is. Red Light Lady voldoet alleen het stevige eerste deel goed. Dat slaat ook weer om in een bruiloft- en feestpartijen tweede deel compleet met orkest. Fat Man wel erg obscuur, was leuk voor een b-kantje geweest. Country Girl ook weer niets met harde rock van doen alvorens Morning Dew uiteindelijk nergens heengaat want eindigt met een fade-out. Afsluiter The King Is Dead vind ik dan wel weer goed. B-kantje Friends valt te verwaarlozen.