Nazareth - 2XS (1982)

Label: Vertigo

1. Love Leads to Madness (4:08)
  2. Boys in the Band (3:06)
  3. You Love Another (3:58)
  4. Gatecrash (3:19)
  5. Games (4:48)
  6. Back to the Trenches (4:02)
  7. Dream On (3:28)
  8. Lonely in the Night (4:21)
  9. Preservation (4:02)
  10. Take the Rap (2:42)
  11. Mexico (2:51)
avatar van vielip
Vandaag hoorde ik het nummer Dream on en was gelijk onder de indruk! Had geen idee dat het van Nazareth was. Een fantastisch nummer!!! Love hurts vind ik al goed maar Dream on blaast dat nummer falikant van tafel! De rest van het album ook maar een neerladen...

avatar van Metalhead99
"Dream On" ontdekt dankzij de VW reclame met Epke Zonderland. Ik ken Nazareth eigenlijk enkel van "Love Hurts", maar "Dream On" klinkt inderdaad nog beter!

avatar van vielip
Jep, ik zag laatst die commercial ook. Gaaf dat ze Dream on ervoor gebruikt hebben. Zou mooi zijn als veel mensen het alsnog oppikken.

avatar van Metalhead99
Ik heb de video van "Dream On" toegevoegd. Een soort combinatie tussen een muziek video en een erg fout uitziende science-fiction.

avatar van vielip
Hahaha lachen! Al haalt de clip het mooie er een beetje af vind ik. Die gasten zien er ook niet uit man. De zanger lijkt zelf wel een buitenaards wezen

avatar van vielip
Vandaag weer eens gedraaid. Beetje wisselvallig album. Qua stijlen dan. Het niveau is over de hele linie wel een ruime voldoende. Maar qua stijlen schiet het veel kanten op. Rock & roll achtige nummers, old school hardrock, reggea invloeden, ballads en boogie; alles komt voorbij. Ik vind het daardoor juist een prima album om te luisteren. Het fenomenale Dream on blijft de onbetwiste topper maar nummers als Love leads to madness, Take the rap en Mexico blijven niet heel ver achter.

avatar van Brutus
Het is zeker een wisselvallig album. Een aantal verschillende stijlen. Niet onaardig album.
Twee nummers vind ik niet te pruimen:
Gatecrash
You Love Another

Mijn favoriet is Games

avatar van Rockfan
2XS gaat inderdaad alle kanten op maar vliegt nergens echt uit de bocht.

Nummer 1 en 2 niks aan de hand.

You Love Another lijkt op Loverman van Nick Cave'

Dream on is samen met Lonely in the night het best nummer van de plaat.

Niet essentieel (op Dream On na) wel leuk

avatar van B.Robertson
Nazareth als zestal met toetsenist en extra gitarist. Leverde meer creatieve ideeën op wellicht, die alle kanten uitwaaieren. Wel één van de betere albums en gegeven moment essentieel voor wie zich meer en meer in de band verdiept. Boys in the Band en Back to the Trenches behoren tot mijn favorieten, naast alle favoriete nummers van mede-users. Een aantal stevige songs en echte missers staan er niet op.