Push Button Press - Black Swan (2021)

1 stem

Label: Cold Transmission

1. The End of Time (3:33)
  2. Trace (3:37)
  3. Vril (4:39)
  4. Dim (3:44)
  5. Broken Faces (4:25)
  6. Black Swan (3:39)
  7. Spectacle (4:04)
  8. Scars (Within Walls) (4:03)
  9. Cold as the Ground That Lie Above Me (3:26)
Lekker in het gehoor liggende postpunk van de oude school. Ik vind dit best goed klinken, wel al heel vaak gehoord maar dat geeft niet. Als het goed gedaan is krijg ik er geen genoeg van. Bij een eerste luisterbeurt kreeg ik de indruk dat de band hier live speelt. Er is niet veel gemixt en aan knopjes gedraaid. Geen overmaat aan echo's en een vervormde zang bijvoorbeeld. De songs klinken op het eerste gehoor niet meteen heel erg sterk maar zeker ook niet slecht. Het typische bijbehorende uitwaaierende gitaarwerk met stuwende bas en tribale drums mag er zeker ook wezen. Wat je hoort is ook wat je krijgt lijkt het wel. Het album voelt heel open en recht voor de raap. Zoals het hoort bij old-school postpunk.

Black Swan | Push Button Press - pushbuttonpress1.bandcamp.com

Als dit album in 1981 gemaakt zou zijn, zou ik het meteen geloven. Dat er nog steeds zulke albums gemaakt worden die het originele postpunk geluid zo treffend ten gehore weten te brengen is voor mij een streling voor het oor. Uiteraard schatplichtig aan o.a. The Sound, Echo & The Bunnymen e.a. en dat verheugt me zeer omdat deze Push Button Press er heel goed in slaagt om de tijdloosheid van postpunk in het algemeen en de nalatenschap van hun voorbeelden in het bijzonder springlevend te houden. Dit album is in al zijn bescheidenheid wat mij betreft zowaar een ode aan 'de groten' van veertig jaar geleden.

De video van openingstrack The End of Time is vorige maand live opgenomen. Toegevoegd!

avatar van Alicia
Ik zal 'm op de luisterlijst zetten. Die alsmaar langer wordt...

avatar van jeanmaurice
Je hebt van die albums die beklijven, ook onder de meer recente onbekendere bands. Dit is toch wel een sterk album van alweer vier jaar geleden. De band heeft bij mijn weten niets nieuws meer uitgebracht sindsdien, misschien te weinig erkenning? Onterecht en daarom een halfje erbij.