3hattrio - Live at Zion (2019)

Alternatieve titel: American Desert Music

Country / Folk
Label: Okehdokee

1. Wind (4:51)
  2. Thelma & Louise (7:32)
  3. Zion Song (4:02)
  4. Blood River (3:49)
  5. Desert Triptych (8:54)
  6. Texas Traveler (7:03)
  7. Crippled Up Blues (4:21)
  8. Flight (5:35)
  9. Zion Coda (2:01)
avatar van Broem
Enige tijd geleden door user Lura gewezen op het weergaloze album 3hattrio - Lost Sessions (2021) - MusicMeter.nl Eea van deze band verzameld maar amper aan toegekomen om er eens lekker voor te gaan zitten. Tot nu dan.

Dit album is live opgenomen in een oude kerk in Zion. Uiteraard bekend van het schitterende nationale park. Trio omschrijft zich als liefhebbers van de prachtige natuur/woestijn in het zuidwesten van de USA en maken muziek die bij dat sfeertje hoort. Dat kan ik beamen. Zion national park is fantastisch en snap de inspiratie. Deze desert music is bijna geheel akoestisch opgenomen. Banjo, viool, gitaar en bijzondere percussie zijn de basis van die kenmerkende stijl. Beetje moeilijk te omschrijven. Mevr. Broem vroeg of ik in een Keltische periode was beland (ach gut) Enfin, echt een bijzonder lekker album dat het niet helemaal haalt bij eerder genoemde Lost Sessions maar meer dan voldoende eigengereid is om te boeien.