Silver Daggers - New High & Ord (2007)

Punk / Jazz
Label: Load

1. Enter the King (1:33)
  2. New High & Ord (4:42)
  3. Untame (1:37)
  4. We Didn't Pay (1:18)
  5. The Five Food Groups (2:04)
  6. Displacement (1:05)
  7. Faithful Unlawful (5:05)
  8. Governkkk (1:16)
  9. Ghosted (2:43)
  10. Burn the World (4:51)
  11. Movement (1:26)
  12. Joy (3:10)
  13. Real Neat Flag (1:22)
  14. Run to Fear (2:03)
avatar van itchy
Een honkende saxofoon, een hortende en stotende ritmesectie, een atonaal goedkoop plastic keyboardje, een krassende gitaar en een nerveuze rare kwast van een zanger. Dat zijn de ingrediënten van de opwindendste plaat die ik dit jaar heb gehoord. Silver Daggers maakt niet bepaald toegankelijke, maar wel hele fascinerende muziek. No Wave is denk ik het best passende hokje waarin deze chaos geduwd kan worden.

Enter the King zet meteen de toon: alles draait om het ritme, de melodie zit diep verstopt. Halverwege lijkt het nummer in elkaar te storten, maar de draad wordt op een knappe manier weer teruggevonden. Hierna worden korte en langere nummers afgewisseld, waarbij bij de kortere nummers de nadruk meer op ritme en chaos ligt en en tijdens de langere meer op sfeer en opbouw.

Een verslavende plaat, die ik blijf draaien en mijn lijstje van 2007 tot nu toe aanvoert.

fredpit
Zou dat hokje mischien jazzcore kunnen zijn ?

jazzcore voorbeelden

Inderdaad lekker energiek deze Silver Daggers, het rammelt wel een beetje maar dat mag de pret niet drukken.

Ken je Nomeansno eigenlijk al ?

Zo nee....haast u naar de (internet) winkel. de cd's zijn helaas niet allemaal even makkelijk te krijgen maar werkelijk wel de moeite. Ongekende en ondergewaardeerde band.

avatar van itchy
Jazeker ken ik NoMeansNo! Alleen moest ik daar niet direct aan luisteren bij deze plaat. Hooguit het stuiterende basgitaartje doet me eraan denken. Flying Luttenbachers in jouw linkje hierboven komt al een stuk dichter in de richting... of een band als the Mae Shi. Of ook wel een beetje de eerste Liars-plaat.

fredpit
Nee, het deed mij ook niet direct aan Nomeansno denken...maar als ik de kans krijg die band even onder aandacht te brengen dan zal ik het niet laten.

fredpit schreef:

Misschien kan je dat beter in een goedlopend forumtopic doen, want ik vrees met grote vreze dat de stukjes bij deze plaat weinig gelezen gaan worden (onbekend maakt onbemind )

handsome_devil
Wooooooooohoooooooooo. Dit is echt wel te gek.

Ik ga nu even 4 sterren stemmen, maar misschien zit er zelfs nog een beetje meer in. Een heel dikke vier voor nu in ieder geval.

avatar van Paalhaas
Soort mix van Residents, Beefheart en de Contortions. Nice.