Christy Moore - Unfinished Revolution (1987)

Ierland
Folk
Label: Warner Bros.

1. Biko Drum (3:54)
  2. Natives (3:47)
  3. Metropolitan Avenue (3:38)
  4. Unfinished Revolution (3:58)
  5. The Other Side (4:41)
  6. Messenger Boy (2:19)
  7. On the Bridge (3:44)
  8. Suffocate (5:19)
  9. Derby Day (2:56)
  10. Doctor Vibes (1:24)
  11. A Pair of Brown Eyes (3:44)
In 2017 kende dit album een 4. Daarna verdween de cd in de kast, om in 2025 weer eens te worden afgespeeld. Zo vergaat het veel van mijn cd’s, vandaar het besluit om ze allemaal eens opnieuw te beluisteren. Unfinished revolution was vandaag aan de beurt. Het is geen opzienbarend album, wel prima muziek en de 4 MuMe sterren blijven onveranderd staan.
Christy wordt begeleid door gitarist Declan Sinnott, bassist Eoghan O’Neill, drummer Davy White en Planxty maat Donal Lunny op keyboards, percussie, Hammond orgel en bouzouki.
Drie eigen songs: The other side, On the bridge en Derby day. A pair of brown eyes is van Shane McGowan en uiteraard is alcohol dan het onderwerp. Ook Christy had in de 80er en 90er jaren van de vorige eeuw alcoholproblemen. Hij kreeg een hartaanval en doet het nu wat rustiger aan. Inmiddels is hij 80 jaar.
Het meest indrukwekkend is het lied Biko Drum, over de zwarte Zuid Afrikaan Steve Biko, die dood werd gemarteld. Biko is nu praktisch vergeten, maar in 1977 was hij bekend als martelaar van het Zuid Afrikaanse apartheidsregime. Het lied werd gecomponeerd door Wally Page.