Special Friend - Ennemi Commun (2021)

1 stem

Frankrijk
Label: Howlin Banana

1. Motel (3:21)
  2. Ennemi Commun (3:34)
  3. Destructionist (2:59)
  4. Manatee (2:40)
  5. Movement of the Planets (2:40)
  6. Hazard (2:42)
  7. Forest (2:18)
  8. Flaring Jean (3:44)
  9. Meant to Gather (2:03)
  10. Pastel (4:35)
  11. Hcm (1:59)
avatar van erwinz
Volledige recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Special Friend - Ennemi Commun - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Ennemi Commun van het Frans-Amerikaanse duo Special Friend is de tweede muzikale verrassing uit Parijs deze week en dit keer is het een lo-fi en vrij minimalistisch gitaaralbum

Ik hou wel van gitaarplaten zonder al te veel poespas en zo kun je het debuutalbum van Special Friend best omschrijven. Het duo uit Parijs heeft genoeg aan gitaar, drums en zang, maar slaagt er in om verrassend veelzijdig te klinken. Soms rauw, soms dromerig, soms met wat invloeden uit de shoegaze en dreampop, maar vaak lekker lo-fi. De instrumentatie, de zang en de songs klinken op het eerste gehoor niet bijzonder, maar de combinatie van de verschillende ingrediënten is meer dan de som der delen. Ennemi Commun van Special Friend is een lekker gitaaralbum zonder opsmuk dat eigenlijk alleen maar leuker wordt.