Crypta - Echoes of the Soul (2021)

Braziliƫ
Label: Napalm

1. Awakening (0:56)
  2. Starvation (4:16)
  3. Possessed (3:46)
  4. Death Arcana (4:44)
  5. Shadow Within (4:48)
  6. Under the Black Wings (3:42)
  7. Kali (4:33)
  8. Blood Stained Heritage (4:37)
  9. Dark Night of the Soul (5:13)
  10. From the Ashes (5:11)
avatar van Eddie
Debuutplaat van het Braziliaans/Nederlands damesgezelschap Crypta. Leuk dat het allemaal dames zijn, en ook nog eens dames die best het bekijken waard zijn. Muzikaal wordt ik er echter niet wild van, het is wel goed gespeeld en zit wel lekker in elkaar maar het is ook allemaal wel een beetje eentonig. Ik mis de afwisseling binnen de songs. In dit genre hou ik ervan om de ene riff na de andere om de oren geslingerd te krijgen. En vocaal komt Fernanda echt wat te kort, waardoor het niet de bruutheid heeft die in dit genre zo waardeer. Al met al niet slecht, maar ook niet heel erg goed.

avatar van Cabeza Borradora
Ondertussen (voorlopig?) een uitsluitend Braziliaans damesgezelschap. De Nederlandse Sonia Anubis doet wat ze eerder ook al bij Burning Witches deed: Opstappen. Ze gaat voluit voor haar eigen (hard rock) band Cobra Spell. Om de geplande concerten (inclusief Wacken) af te werken is de Braziliaanse Jéssica Di Falchi (cover bands Iron Ladies en Hardwired) tijdelijk ingehuurd.
Ik ben benieuwd wie uiteindelijk als vast bandlid Sonia zal vervangen, zij speelde toch een belangrijke creatieve rol bij het componeren, en levert met haar gitaarwerk één van de sterkste troeven op dit album.