Jayda G - DJ-Kicks (2021)

Canada
Dance
Label: !K7

1. Light of the World - London Town (4:24)
  2. Aged in Harmony - You're a Melody (2:37)
  3. Glass Beams - Taurus (2:14)
  4. Kokoroko - Uman (3:48)
  5. Atmosfear - Invasion (1:53)
  6. Universal Togetherness Band - More Than Enough (3:14)
  7. Royale - I Want Your Body (2:51)
  8. Don Blackman - Just Can't Stay Away (2:55)
  9. Gerry Read - 90s Prostitution Racket (3:17)
  10. Naomi Daniel - Stars [Dos Cult Mix] (3:31)
  11. LNS - Bitumen (3:15)
  12. DJ Boring - Gardenia (2:59)
  13. Jennifer Loveless - In 10000 Places (3:39)
  14. HAAi - Good Ol'Fashioned Rugs (3:16)
  15. Jayda G - All I Need (5:11)
  16. Fred Again.. - Diana (3:12)
  17. DJ Daddio - Hold Your Head Up (3:21)
  18. 250 Lbs. of Blue - Rejoice (People C'mon) [Spen's New Vocal Mix] (4:15)
  19. FIT Siegel - Tonite [Detroit Mix] (2:46)

met L'Renee

20. DJ Koze - Homesick (3:55)

met Ada

21. Benny Sings - Summerlud (3:24)
avatar van trebremmit
Ben zelf onbekend met deze artiest, maar volgens mij draait ze hier veel garage en deephouse.
Iemand die haar wel kent?

avatar van Mausie
trebremmit schreef:
Iemand die haar wel kent?

Both Of Us is een hitje op het forum, zomerse deephouse die het erg goed doet met warme temperaturen. Verder niet zo stuk van wat ik gehoord heb, nieuwe single All I Need ook niet zo denderend.

avatar van trebremmit
Toffe nummers wel, doen erg denken aan garage house begin jaren negentig uit New York.

panjoe (moderator)
Vind die nieuwe single ook weer leuk, inderdaad lekker retro. Geen idee hoe ze verder is als DJ, ik laat me graag verrassen.

avatar van trebremmit
Veel oude disco/funk in het begin, heb al wat opgezocht en dat is wel tof. Lekker swingende mix hopelijk.

avatar van Ploppesteksel
panjoe schreef:
Op twee van haar Boiler Room-sessies kreeg ze best veel commentaar dat ze mixtechnisch niet sterk was, voornamelijk bij deze. Het was vaak inderdaad slordig, vermoedelijk omdat ze met vinyl allerlei genres door elkaar aan het mixen was... Intussen is ze daarin, denk ik, wel gegroeid en probeert ze niet langer erg veel soul of funk (met wisselende BPM) erin te gooien, maar focust ze meer op house en disco, heb ik het gevoel. Op Pukkelpop 2019 maakte ze in ieder geval een erg goeie indruk. Ik ben ook benieuwd!

EDIT: De eerste comment op die mix is behoorlijk raak en ik ben het er ook mee eens. Kort gezegd: selectie is belangrijker dan DJ-skills.

avatar van trebremmit
Graag de artiest laten staan in de tracklist, iedere keer wordt die gecorrigeerd door iemand, maar het is volgens mij de bedoeling dat die blijft staan, ook omdat die tracks dan bij de tracks op verzamelalbums bij de artiest komen te staan.
Heb weer een correctie ingestuurd.

avatar van Mjuman
Ploppesteksel schreef:

Zal 'em gaan beluisteren op Tidal - maat van me heeft haar ooit zien draaien op Dekmantel en vond dat ze toen heel erg NY rond 2000 klonk (MaW en zo); dan snap ik retro wel (da's momentan hipperdepip).

trebremmit schreef:
Heb weer een correctie ingestuurd.

Ik had van de crew te horen gekregen dat het juist zo moet, dus ik heb dat laatst bij een hele rits mixalbums gedaan (en ook hier).

Misschien kan aslan of CHIEP hier duidelijkheid over verschaffen?

avatar van trebremmit
Hier laatst al eens gevraagd, maar nog geen antwoord gekregen, wel is er een correctie goedgekeurd waarin ik het heb gevraagd.
Het grote feedback / opmerkingen topic #2

Ik vind het er zo niet uit zien eerlijk gezegd. De albums komen zo ook niet bij tracks op verzamelalbums te staan. Maar goed, als het zo moet dan zij het zo.

avatar van T.O.
Mjuman schreef:

Daar was ik ook bij...geweldig sfeertje, ze is zelf heel energiek achter de draaitafels en dat goed samen met mooi weer en oude Amerikaanse house

avatar van trebremmit
Erg jammer dat ze niet kan mixen, dat gaat toch wel erg storen en zorgt er voor dat ik er niet in kom.
Aardige nummers uitzoeken kan ze wel, maar dat kan ik ook, en ik word niet voor DJ Kicks gevraagd.

Poa
Dat viel me ook op, voor een commerciële mix wel wat kwalijk inderdaad.

panjoe (moderator)
Jammer om te horen, het is misschien niet het belangrijkste element op een DJ-album, maar als je zo'n project aangaat wil je toch zelf ook dat het mixtechnisch een beetje op niveau is...?