Erika de Casier - Sensational (2021)

Denemarken
R&B
Label: 4AD

1. Drama (3:48)
  2. Polite (3:24)
  3. Make My Day (3:29)
  4. All You Talk About (3:01)
  5. Insult Me (3:18)
  6. No Butterflies, No Nothing (2:59)
  7. Someone to Chill With (3:19)
  8. Acceptance (0:41)
  9. Better Than That (3:56)
  10. Friendly (3:00)
  11. Secretly (3:04)
  12. Busy (3:59)
  13. Call Me Anytime (3:34)
avatar van Edgar18
Nieuwe single Busy vind ik voorlopig de sterkste van de vier. Ben benieuwd of haar tweede langspeler wat meer ballen heeft dan Essentials.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik kende haar voorheen niet maar de singles van dit album hebben echt een gave sound, 2000 era urban pop à la Destiny's Child en Aaliyah maar dan met verwijzingen naar UK garage - een combinatie die zo op papier niet per se heel logisch is, maar in haar muziek compleet vanzelfsprekend klinkt. De singles zijn daarbij superslick geproduceerd, als ik het goed begrijp heeft ze hier zelf ook een hand in gehad (de productiecredit is Natal Zaks & Erika de Casier).

avatar van Arno
Edgar18 schreef:
Busy is inderdaad erg leuk, nog een niveautje hoger dan Drama zelfs. Die klavecimbel is een gave toevoeging.

avatar van McSavah

avatar van Don Cappuccino
Ik vind deze plaat vrij snel saai worden. Bij de eerste tracks klinkt het erg aangenaam met een mooie productie en is het lekker meedeinen, maar dan heb je eigenlijk ook alles wel gehoord. De referenties die bij Erika de Casier worden geplaatst snap ik zeker (Destiny's Child, Aaliyah, en ook Sade), maar daar waar die artiesten een enorm karaktervolle sensualiteit over de luisteraar storten vind ik dat hier grotendeels ontbreken. Vooral Erika's stem vind ik heel voorzichtig en behoorlijk eentonig worden, dat mag echt wel wat smeuïger om die instrumentals wat meer pit mee te geven.

avatar van Edgar18
Edgar18 schreef:
Ben benieuwd of haar tweede langspeler wat meer ballen heeft dan Essentials.
En het antwoord is gegeven. Nog minder ballen was blijkbaar ook een optie. Erika de Casier heeft een fraaie stem, een los nummer is daarom prima uit te zitten. Een heel album is echter te veel van het goede, daarvoor is het geheel te voorzichtig en eentonig.

avatar van Mausie
Ben geen R&B fan, dus niet zo verrassend dat Erika de Casier mij niet lag. Tot ik Busy hoorde, wat een heerlijke crossover track! On repeat

avatar van AstroStart
Losstaand zijn Busy, Polite en Drama erg goed, maar de rest is wel wat minder. De meeste tracks missen iets zwoels, een beetje warmbloedigheid.