Yelawolf & DJ Paul - Slumafia (2021)

Label: Slumerican

1. Trans Am (3:34)
  2. Tote the Bag (3:04)
  3. Lucchese (3:35)

met Badd Wolf

4. Still the Man (2:58)
  5. Don't Need a Cup (4:14)
  6. Slumafia (5:52)

avatar van Silky & Smooth
Yelawolf is maar productief

Silky & Smooth schreef:
Yelawolf is maar productief

Er staan deze maand zelfs nog 2 albums van hem op de planning! Aanstaande vrijdag Mile Zero met DJ Muggs en de 30ste Mud Mouth (ik denk solo).

avatar van Silky & Smooth
Yestsida schreef:

DJ Muggs? Interessant. Vond het eigenlijk wel fijn dat er ‘underground’ artiesten buiten Griselda, Soul Assassins etc. zijn, maar wie weet...

+ een LP van 3 tracks zal wel weer $500 kosten

avatar van Yestsida
Hier had iets meer ingezeten.

Mijn verwachtingen waren dat Yelawolf en DJ Paul beide op elk nummer te horen zouden zijn, het is wat teleurstellend dat dit niet het geval is. Slumafia is een project van Yelawolf geworden waar hij over beats van DJ Paul rapt. De Three 6 Mafia-legende doet enkel mee op Tote the Bag en eventjes op het titelnummer. Gemiste kans, want wat een wrede stem heeft die kerel.

Het is wel een consequent werkje geworden, ook de gastartiesten zijn excellent gekozen voor deze type Hip Hop. Door de producties van DJ Paul ligt het meer in het verlengde van de Three 6 Mafia/trap-stijl ipv die we doorgaans van Yelawolf krijgen.
Don't Need a Cup bevat een a capella tegen het einde dat nét te lang doorgaat, Yelawolf's flow is ook te houterig op dat nummer om zonder beat te gaan rappen. Super Geek hadden ze er van mij af mogen laten.

Volgende keer meer raps van de producer?

avatar van MAS
MAS
Ik heb me recentelijk verdiept in het oevre van DJ Paul. Ben er daardoor niet zo rauwig om dat Paul nauwelijks rapt op deze plaat. Qua raps is de glans er wel een beetje af. Produceren kan gelukkig nog wel.

MAS schreef:

Veel ken ik niet van DJ Paul als soloartiest. Ken je het nummer Cocky? Enorm fout maar ook ongelofelijk hard, heerlijk gewoon. Doet me veel denken aan zijn kompaan Juicy J, enkel rauwer. Maar zijn soloalbums zijn niet echt vergelijkbaar met Cocky dan?

avatar van MAS
MAS
Cocky is opzich wel lekker ja. Zijn soloalbums zijn zeker fout, rauw en hard, maar klinken daarnaast eentonig en inspiratieloos. I.t.t. Juicy J die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden en relevant kan blijven, zijn Pauls projecten een slap aftreksel van de T6M gloriedagen. Al moet ik zeggen dat zijn samenwerkingen met Yelawolf het niveau wel iets omhoog halen.