Pet Shop Boys - Discovery (2021)

Alternatieve titel: Live in Rio 1994

Pop / Dance
Label: Rhino

1. Tonight Is Forever (1:59)
  2. I Wouldn't Normally Do This Kind of Thing (3:46)
  3. Always on My Mind (4:14)
  4. Domino Dancing (3:54)
  5. To Speak Is a Sin (4:59)
  6. One in a Million / Mr. Vain (4:46)
  7. Paninaro (4:27)
  8. Rent (3:10)
  9. Suburbia (3:11)
  10. King's Cross (5:00)
  11. So Hard (4:03)
  12. Left to My Own Devices / Rhythm of the Night (5:59)
  13. Absolutely Fabulous (3:51)
  14. Liberation (4:09)
  15. West End Girls (4:38)
  16. Can You Forgive Her? (3:56)
  17. Girls and Boys (4:55)
  18. It's a Sin / I Will Survive (6:48)
  19. Go West (5:11)
  20. Go West [Reprise] (4:46)
  21. Being Boring (5:24)
avatar van Poeha
King's Cross en Paninaro in de setlist
Dan kan het al niet meer fout gaan.

Heb m nog op VHS

avatar van Twinpeaks
Prachtige setlist .Lekker voor de zomermaanden de buren mee te pesten in de tuin .

Heb 'm niet...

luigifort schreef:
Heb 'm niet...

Wat niet is kan nog komen natuurlijk, anders Rent je hem bij de videotheek

Ik ruik opportunities

avatar van vigil
Ja joh in de suburbs ergens bij West End zit er vast nog wel eentje

avatar van luigifort
Daar loopt wel een mad man rond

avatar van vigil

Beter dan altijd maar being boring

avatar van luigifort
Ach ja, ik bel de politie wel

avatar van daniel1974nl
Mooie setlist. Komt vast goed als het geluid een beetje goed is.

avatar van vigil
Toen deze show in 1995 op VHS verscheen zal ik m een stuk of 3x gezien hebben. Dus het is lang lang geleden.

Pet Shop Boys deed een 20 shows durende tour rond zeg maar Zuid Amerika. Het begon in Singapore en ging via Australië langs in o.a. Colombia, Mexico, Chili, Argentinië en meerdere data in Brazilië. Dit was ter promotie van het beste popalbum ever Very (t kan maar gezegd zijn). De insteek van deze tour was volledig anders dan de eerdere twee die de heren hadden ondernomen. Toen was t een soort schouwspel met strak geregisseerde dansers en acteurs. Alles was tot in de puntjes voorbereid. Nu dus niet, ze wilde veel meer vrijheid en onbevangenheid uitstralen. Ook hadden ze geen drol verdient aan die groots opgezette stageshows dus dat zal meespelen.

Er gingen een aantal gogo-dansers mee die zonder choreografie het zich naar de zin moest maken en verder wat muzikanten. Voor Neil was t wel lastig, hij is natuurlijk geen flamboyante heen en weer rennende frontman dus hij had wel de nodige twijfels. Misschien dat standaard live-klapper Always on My Mind daarom al zo vroeg in de show zat, normaliter komt deze altijd pas in de toegift voorbij. Muzikaal gezien zijn tegenwoordig de live shows van de heren met medleys volgepropte greatest hits shows. Dat was toen duidelijk nog niet. Natuurkijk komen er een hoop voorbij maar niet een paar per vierkante meter zoals de laatste tijd. Aardig wat albumtracks van Very (To Speak is a Sin en One in a Million ), met Domino Dancing en Paninaro ook wat warmbloedigs voor de regio, akoestische versies van Rent en Suburbia, een stevige in your face versie van So Hard, Left to my Own Divices is altijd en overal een klapper en met Girls & Boys een semi-cover waarmee ze Blur ook op t Europese vaste land de hitlijsten in hielp. Dus kort gezegd, prima setlist!

Het geluid is ietwat doffig (het lukte ook niet om er een BRD van te maken dus vandaar de dvd) maar dan heb ik echt over ietwat, t stoort verder niet. Het boekje bij de set is zeer uitgebreid met allerlei toerist achtige foto's van mannen en uitgebreide interviews.

Al met al ben ik weer hartstikke blij mee

avatar van Twinpeaks
Nu voor nog geen joet bij Amazon. Dus maar ff gescoord . Zeker na het concert van twee weken terug een feest der herkenning. Zonnetje op het bolletje en schilderen maar. Fijne registratie en leuk de non singles die er tussen zitten. Geluid is idd wat stoffig , maar stoort idd niet . Lekkere plaat 4 sterren