Het blijven natuurlijk klassemuzikanten, maar reguliere albums van Bob James - en ik ken/heb er best aardig wat - kennen hetzelfde bezwaar als een flink aantal albums van Fourplay, de smooth jazz-sterrenclub waar hij deel van uitmaakt. Een paar sterke tracks, vaak de meest swingende, maar ook een aantal nummers die maar wat voortkabbelen en weinig spanning kennen. Vaak zijn dat vreemd genoeg de slotnummers.
Dat geldt ook hier: Jamaica Farewell - een cover van Harry Belafonte - is hier de zeperd, terwijl ik ook niet ondersteboven ben van Storm King.
Westchester Lady is hier de topper, en in mindere mate geldt dat ook voor One mint julep. De vondst in Women of Ireland, waarbij een tin whistle voor het Ierse sfeertje moet zorgen, vind ik wat goedkoop aandoen, maar het nummer heeft toch wel z'n momenten. Jammer dan het zo'n kort plaatje is; één extra sterke track had de balans voor mij naar de goede kant doen doorslaan. Nu kan ik iets meer dan de helft waarderen, wat altijd nog resulteert in een voldoende.
Eigenlijk is een compilatie met de sterkste tracks van zijn vele albums voldoende om zijn CTI/Tappan Zee-loopbaan in beeld te krijgen. Zelf heb ik
deze dubbelaar. Aangenaam luistervoer voor de late avond.