Jorja Smith - Be Right Back (2021)

R&B

6. Burn (3:34)
  7. Digging (3:04)
  8. Weekend (4:17)
avatar van Lighthouse
Meer dan prima 'zoethouder' tussen haar heerlijke debuutplaat en haar tweede volwaardige album. Toch een lichtjes verschillend geluid, die bij mij een juiste snaar raakt. Begin zowaar fan te worden.

avatar van mattman
Talentje hoor. Heerlijke muziek dit. Dat hier niet meer over gepraat wordt.

avatar van Shaky
Gisteren voor het eerst gehoord / gezien dankzij Radio 1's Big Weekend (BBC). Was meteen verliefd op Bussdown, wat een heerlijke song zeg. Nu vanochtend meteen de bijbehorende EP beluisterd en deze dame stelt niet teleur. Niet de laatste keer dat deze gedraaid wordt hier.

avatar van Omsk
Fijne plaat hoor, Burn steekt er tot nu toe nogal bovenuit.

avatar van Lighthouse
Maar dit is dus slechts een 'opmaatje' naar een tweede langspeler? Best indrukwekkend voor een EP dan. Eentje om in de gaten te houden voor liveshows volgend jaar ook, schijnt goed te zijn op een podium.

avatar van Reijersen
Na een tegenvallende eerste LP weet Jorja Smith ook op deze EP geen potten te breken bij mij. Soms is het best sfeervol zoals op de opener, maar vocaal is het zo dun. De energie is daarbij ook nog heel laag waardoor het over de gehele linie op mij overkomt als een zeer saaie plaat. Een beetje meer pit zou de muziek goed doen, maar een beetje meer pit zou ze ook in haar zanglijnen wel kunnen gebruiken.