menu

Edgar W. Froese - Macula Transfer (2005)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Duitsland
Electronic
Label: Eastgate

  1. OS 452 (7:55)
  2. AF 765 (11:20)
  3. PA 701 (8:47)
  4. Quantas 611 (5:59)
  5. IF 810 (3:55)
totale tijdsduur: 37:56
zoeken in:
avatar van Gerards Dream
4,5
Dit is een zeer fraaie her-uigave van het derde solo album van Edgar Froese. Hetgeen inhoud dat alles opnieuw door het mengpanel is gehaald waardoor het weer jaren mee kan gaan.

Op dit album van de Tangerine Dream frontman zijn de titels van de tracks gebaseerd op de vluchtnummers die zijn band naar de plaats van bestemming bracht tijdens de tour van 1976. Met de ogen dicht en een beetje fantasie zit ik zo in een groot vliegtuig en voel de vrijheid van het reizen. Daarnaast is ook een zekere spanning te horen of alles wel goed gaat. Vooral het einde van AF 765 is behoorlijk spannend te noemen.

Maar bovenal is het erg lekkere muziek om met de ogen dicht er helemaal in op te gaan. Mooi wijdse landschappen komen bij mij op en zie de wereld onder mij in de wolken verdwijnen. Daarnaast is de gitaar van Froese erg goed te noemen. Kortom; een heerlijk album, alleen een beetje te kort, maar toen het origineel uitkwam kon je nog niet sparen voor Air Miles dus vandaar.

tangmaster
Het klinkt goed dit toch sterk bewerkte album in vergelijking met het album uit 1976. Alles is anders en zo heb je 2 geweldige platen.
Mijn voorkeur gaat uit naar het oude album, dat klinkt gewoon een stuk rauwer. Maar goed met alle vernieuwingen op deze schijf kan ik heel goed omgaan.

avatar van Gerards Dream
4,5
De originele versie uit 1976 ken ik niet, maar deze her-uitgave bezorgt mij wel een goed gevoel van even los te zijn van het aardse. Daarnaast doet het mij beseffen dat Edgar Froese een vulkaan is van ideeën die maar niet lijken op te houden.

avatar van Cellulord
Ik wist niets van deze herbewerking (remix?). Gister nacht "Macula Transfer" nog eens opgelegd en had enkelle malen dezelfde gedachte:
Gerards Dream schreef:
Edgar Froese een vulkaan van ideeën die maar niet lijken op te houden.
Soms misschien te veel ideeën in een track waardoor het soms ietwat onsamenhangend klinkt. Maar o.h.a. kon dit de pret niet drukken.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:06 uur

geplaatst: vandaag om 23:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.