Autumn's Grey Solace - Shades of Grey (2006)

Label: Projekt

1. Treasure Box (2:50)
  2. Cold Sea (3:32)
  3. Angel of Light (3:21)
  4. Last Tear (4:01)
  5. Hidden (3:41)
  6. Shades of Grey (3:31)
  7. Fodderwing (3:10)
  8. In the Darkest Night (5:12)
  9. Edge of the World (4:23)
  10. The Cell (4:26)
  11. Still (3:01)
avatar van Urbanoetang
Whoa. Dit bevalt me erg goed! Heeft wat weg van de Cocteau Twins, en een beetje Bel Canto. Zeker aan te raden wanneer bovengenoemde artiesten je bevallen. Al met al is dit pure schoonheid, verwacht dat het cijfer nog hoger word na wat luisterbeurten. Binnenkort ook Riverine eens proberen.

avatar van jorro
Bij de eerste paar noten klinkt dit als een Cocteau Twins album, maar dat is (helaas) niet het geval. Er ontbreekt een bepaalde lading vanuit het gitaarspel en ook de stem van zangeres lijkt niet op die van Liz Fraser. Een hoge kopstem die boven de muziek uitkomt in plaats van daar in op te gaan.
Toch is dit best wel een aardig album. Treasure Box is een aangename starter. Cold Sea steekt wat steviger van wal. Ik houd zelf meer van de wat meer dromerige songs.
Last Tear maakt duidelijk dat de zang niet altijd soepel verloopt. Net iets te hoog gegrepen dit. Jammer want het is een aardige melodie. Hidden en Shades of Grey bevallen me weer beter.
Fodderwing doet qua naam zelfs Cocteau Twins achtig aan. Vanaf In the Darkest Night tot en met afsluiter Still is het prima genieten en relaxen.
Beduidend beter dan de voorganger verhoog ik deze van 3* naar 3,5*.