Astrakhan - A Slow Ride Towards Death (2021)

1 stem

Zweden
Rock / Metal
Label: Melodic Passion

1. Lonesome Cry (4:40)
  2. Take Me with You (5:37)
  3. What You Resist Will Remain (6:25)
  4. Never Let You Go (5:20)
  5. Youtopia (5:39)
  6. Until It Ends (3:41)
  7. Control (4:29)
  8. M.E 2020 (9:25)
avatar van legian
Totaal onbekende band die schijnbaar al wat jaartjes meedraait. Best een lekkere mix van rauwere progmetal. De zanger doet me af en toe denken aan een rauwere versie van Labrie (verbaasde mezelf daar eigenlijk over). Ze kleuren nergens echt buiten de lijntjes, geheel opvallen doen ze daarom dan ook niet. Maar het ligt zover fijn in het gehoor.

Had hier eigenlijk wel een bericht van ProGNerD verwacht.

avatar van ProGNerD
legian schreef:
...Had hier eigenlijk wel een bericht van ProGNerD verwacht.

Die komt ook binnenkort wel; ben nu bezig met Derev - Leap of Faith: zeer interessant debuut van deze Canadese progmetal band met roots uit het Midden-Oosten... => moet je ook echt proberen

avatar van legian
Dat klinkt interessant, die gaat in de playlist.

avatar van ProGNerD
Niet slecht, maar pakt me niet zo als Derev; die vind ik toch compositorisch, qua sound en sfeer en tenslotte zang beter en verrassender...

De afsluiter M.E 2020 vind ik wel de uitschieter trouwens; doet me een beetje aan Pain Of Salvation denken

avatar van R-bek6
Melodielijn van couplet van Take me with you is gejat van Innuendo van Queen. Verder inderdaad nogal eens een Pain of Salvation vergelijking. Niet echt slecht maar ik denk dan wel van Verzin zelf iets.....

avatar van legian
Met het derde album leveren de heren een degelijk stukje progrock af. Vergelijkingen Pain of Salvation moest ik vanochtend op de fiets ook nog aan denken. Het geheel zit prima in elkaar en luistert ook goed weg. Helaas weten ze je nergens bij de strot te grijpen, je mee te sleuren en je te verrassen.

Ik heb het al eerder gezegd, maar de band kleurt (te) netjes binnen de lijntjes. En dat is jammer want er zit best wel wat te genieten in dit album.