DJ Khaled - Khaled Khaled (2021)

Label: We the Best

1. Thankful (5:38)

met Lil Wayne en Jeremih

2. Every Chance I Get (3:56)

met Lil Baby en Lil Durk

7. Body in Motion (5:06)

met Bryson Tiller, Lil Baby en Roddy Ricch

8. Popstar (3:20)

met Drake

9. This Is My Year (4:27)

met A Boogie wit da Hoodie, Big Sean, Rick Ross en Puff Daddy

10. Sorry Not Sorry (4:18)

met Nas, Jay-Z, James Fauntleroy en Harmonies by The Hive

11. Just Be (3:44)

met Justin Timberlake

12. I Can Have It All (4:30)

met Bryson Tiller, H.E.R. en Meek Mill

13. Greece (3:39)

met Drake

14. Where You Come From (3:42)

met Buju Banton, Capleton en Bounty Killer

avatar van Silky & Smooth
Khaled tilt het samplen wel naar een nieuwe dimensie... Eerst Miss Jackson en nu ook gewoon een Jay-Z instrumental als sample gebruiken.

avatar van Yestsida
Alweer het 12de album van de bekende Hip Hop-DJ. Naar mijn mening meteen zijn slechtste sinds hij getekend staat bij Epic Records en gemanaged wordt door Roc Nation.

Bijna een jaar geleden kwamen de eerste singles gelijktijdig uit, beide solotracks van Drake. Popstar is het hoogtepunt van deze compilatie van nummers. Greece zou veel beter tot zijn recht gekomen zijn door The Weeknd.
Popstar klinkt dan wel goed maar het is niet de reden waarom je naar een project van DJ Khaled grijpt. Khaled staat bekend voor het maken van anthems waar veel verschillende rappers samenwerken, als ik solotracks wil zet ik wel een album op van die bepaalde artiest.

Nergens klinkt het echt slecht maar de spanning druipt er ook niet van af, het is allemaal wel heel braaf en veilig. Zoals Jelle hierboven al vermeld rusten de producties steeds meer op bekende samples en klinkt het allemaal wat platjes.

Ditmaal zijn er ook weer meer zangers uitgenodigd. Van gezang ben ik absoluut niet vies maar hij kan toch betere zangers uitnodigen dan Jeremih, Post Malone en Bryson Tiller neem ik aan? H.E.R. kende ik enkel van naam maar zij valt wél positief op.
De nieuwe lichting rappers zoals Lil' Baby, Lil' Durk, Roddy Ricch en A Boogie wit da Hoodie doen het ook gewoon niet voor mij. 21 Savage vind ik de laatste tijd geweldig, heerlijk ruw en koelbloedig... maar hier doet hij mee op een Popnummer ingezongen door Justin Bieber. Totaal niet het soort nummer dat je van hem wil horen.
Ook het Reggae-nummer is niet iets waar ik van kan genieten.

Dé grote knaller van het album moest uiteraard Sorry Not Sorry zijn. Khaled heeft het voor elkaar gekregen: Nas en JAY-Z op één en dezelfde track!
Niet de eerste keer dat de wereld deze combinatie hoort uiteraard, wel het eerst op een CD van DJ Khaled. Het eindresultaat klinkt niet verkeerd, beide heren hebben we, ook recentelijk, (veel) sterker horen rappen. Niet verkeerd is niet wat je verwacht van zo'n twee grootmeesters.

In verscheidene van mijn afspeellijsten zullen ongetwijfeld nog een aantal nummers de revue passeren maar het album an sich zal niet veel meer opgezet worden.

Het cijfer neigt meer en meer naar een 2,5.