Evans McRae - Only Skin (2021)

Pop / Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Say What You Mean (3:05)
  2. Only Skin (5:02)
  3. Careful (4:04)
  4. High and Lonesome (4:27)
  5. Love's a Loaded Gun (4:25)
  6. Sleep with One Eye Open (3:25)
  7. Hold On (3:34)
  8. Merry Christmas My Darling (Drink Up) (3:45)
  9. Stays the Same (3:43)
  10. Eddie (4:25)
  11. Just Falls Apart (4:41)
avatar van Elphie
Wat een prachtig album is dit geworden van Lowri Evens en Tom Mcrae. De 4 singles vond ik al erg mooi, maar de rest van het album is minstens net zo goed. En wat een mooie afsluiter ook!

avatar van erwinz
Volledige recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Evans McRae - Only Skin - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Lowri Evans en Tom McRae kwamen elkaar bij toeval tegen, besloten samen muziek op te nemen en laten op hun fraaie debuut als Evans McRae horen dat 1+1 soms meer dan 2 is

Ik was de Britse singer-songwriter Tom McRae, die in de eerste tien jaar van het huidige millennium garant stond voor geweldige albums, wat uit het oog verloren, maar deze week keert hij, samen met de eveneens Britse singer-songwriter Lowri Evans, terug als het duo Evans McRae. Met Only Skin hebben de twee Britse muzikanten een uitstekend album afgeleverd. Het is een album dat varieert van ingetogen tot wat steviger, dat met name in de ingetogen songs fraai de spanning opbouwt en dat in alle tracks verrast met uitstekende vocalen en subtiele harmonieën. Het is een album dat vaak een tijdloos karakter heeft, maar dat ook voldoende van de eigenzinnigheid van de twee bevat.

Love's a loaded gun en Just falls apart zorgen voor het extra halfje bovenop de 4. Heerlijke muziek!

avatar van muziekobsessie
Erg mooi album inderdaad waarbij de afwisseling in vocalen goed werkt. Ik volg tom mcrae al vanaf zijn debuut plaat. Ooit plaatjes gedraaid in Nighttown bij zijn optreden die weergaloos goed was.