Hapax - Live S.O.C. (2021)

Alternatieve titel: Stream of Consciousness Live (With Special Guests)

Italiƫ
Electronic / Rock
Label: Swiss Dark Nights

1. Untitled Heart (3:54)
  2. To the Other Side (5:10)
  3. When the Marble Falls (4:05)
  4. Spleen (5:54)
  5. Like Sand (4:09)
  6. Exit (5:21)
  7. A Tank for Alex (5:07)
  8. Time (4:04)
  9. As Empty Shells (3:36)
  10. Giordano Bruno (4:11)
  11. Listen (7:11)
avatar van Alicia
Stream Of Consciousness Live vormt tezamen met Live in Quarantine (april 2020) en Live into the Cave (juli 2020) een heuse quarantaine trilogie.

Deze concerten waren in de eerste instantie alleen als 'livestream' bedoeld en werden uitgezonden via de diverse social media kanalen, maar zijn nu voor de liefhebber eveneens op cd verkrijgbaar. Er is zelfs een aparte opbergbox voor gemaakt, zodat je de drie concerten als aandenken bijeen kunt houden.

De voorlopig laatste, derde 'live stream' is anders van opzet dan de twee voorgaande quarantaine concerten; de livestream werd dit keer aangevuld door een keur aan bekende en minder bekende post-punk/gothrockers uit de nieuwe lichting. Ik noem er een paar: Alex Svenson (Then Comes Silence), Mikkel Borbjerg Jakobsen (The Foreign Resort) en Agostino Giordano (Geometric Vision). Zij doen dan 'gezellig' mee vanuit hun 'stay safe' zolderkamer, tuinschuur of studio en worden inclusief hippe textures tijdens hun aandeel op een supergroot scherm getoond. In een enkel geval doen ze zelfs ter plekke mee, zoals Adriano, Claudia en Alessandro van de electrowave formatie Ash Code. Nou ja, de laatstgenoemden hoeven in ieder geval niet zó ver te reizen. Want net als Hapax komen zij eveneens uit het wereldberoemde Napels.

Hoe dan ook, iets is toch beter dan niets en je hoeft er de deur niet voor uit. Scheelt weer in de kosten. Uiteraard kun je de muzikanten steunen via de 'live chat' - hoppa, daar gaan de hartjes en klappende handjes weer - en via Pay Pal.

En de band is er maar wat blij mee.