menu

Mabe Fratti - Será Que Ahora Podremos Entendernos (2021)

mijn stem
3,62 (16)
16 stemmen

Guatemala
Electronic / Avant-Garde
Label: Unheard of Hope

  1. Nadie Sabe (4:50)
  2. Mil Formas de Decirlo (7:19)
  3. Hacia el Vacío (6:00)

    met Claire Rousay

  4. En Medio (5:34)
  5. Inicio Vínculo Final (7:54)
  6. Aire (7:09)
  7. Cuerpo de Agua (4:26)
  8. Que Me Hace Saber Esto (3:20)
  9. Un Día Cualquiera (8:51)
totale tijdsduur: 55:23
zoeken in:
avatar van aerobag
4,0
Deze electro-akoestische knutselaar uit Guatemala heeft zich met haar debuut in '19 op mijn radar gevestigd en sindsdien heeft ze mij beloond met een jaarlijks bundeltje aan fascinerende werken. Ik bewonder haar muzikale aanpak; ze doet een beroep op de fijnere etherische sferen en ze laat haar nummers ademen. Van oorsprong is Fratti een cellist, maar ze mag haar cello graag begraven onder een laag dagdromerige synths. Ze heeft daarnaast ook een fijne balans gevonden tussen nummers die wat meer pop-structuren kennen en de nummers die zich voltrekken in experimentelere regionen.

Paar persoonlijke highlights zijn het fijnzinnige onderonsje met Claire Rousay, het melodieuze eilandje Nadie Sabe en het sinistere doch imposante Aire.

avatar van AOVV
3,5
Aire is inderdaad prachtig, aerobag, duidelijk mijn favoriet hier! De cello wordt erg sfeerverrijkend ingezet, en zorgt samen met de betoverende stem van Mabe Fratti voor beklemming. Verder wordt deze combinatie ook erg effectief gebruikt, overigens, zeker ook de gastbijdrage van Claire Rousay loont de moeite. Doet me ook wel een beetje aan de nieuwe Batkovic denken qua sfeer, al vind het daar allemaal nog een tikkeltje intenser overkomen.

In zijn geheel misschien net wat te lang voor mij, waardoor het soms een wat slepend karakter krijgt, maar al bij al weer een fraaie ontdekking!

3,5 sterren

avatar van Gizzmann
4,0
Precies wat ik nodig heb dit album!

Gast
geplaatst: vandaag om 18:11 uur

geplaatst: vandaag om 18:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.