Asbestosdeath - Dejection, Unclean (2007)

Metal / Rock
Label: Southern Lord

1. Nail (5:33)
  2. Scourge (4:38)
  3. Anguish (4:53)
  4. The Suffering (4:44)
avatar van essence
Verzameling van 2 ep's die deze band uitbracht (en ook het enige materiaal die ze ooit uitbrachten). De line-up ziet wordt gevormd door bassist/zanger Al Cisneros, gitaristen Matt Pike and Thomas Choi, en drummer Chris Hakius. Coi vormde later eerst Itisl (doom/grind) en later Operator-Generator (stoner). De rest vormde het machtige Sleep (check zeker een eens 'Dopesmoker'), en daarna The Sabians, High On Fire en Om.
Deze plaat is trage en sludgy doom metal, gekruid met wat trash en stoner metal. Een must voor de liefhebbers! Het enige minpuntje is misschien de produktie, maar een goede produktie was een zeldzaamheid voor de undergroundbands, zoals Asbestosdeath, uit die tijd. But hey, give this one a try, you won't regret!