Headleaders - What It Means to Me (1983)

Griekenland

8. Feelings of Madness
  9. Dreams on Sand
  10. That's My Girl
avatar van azra
Vergeten pareltje uit het Griekse paradijs ? Terwijl de ogen en oren gevestigd waren op Engeland zijn er zomaar wat groepen in Frankrijk en Griekenland tussendoor geglipt die zich qua niveau kunnen meten met bands als ACR en dergelijke.
Headleaders is zo'n bandje wat best wat meer naam mag krijgen. En mix van The Sound met The Chameleons met een vleugje pop. Een genot voor het oor als je het mij vraagt. Bij het eerste nummer, This Is My Life, heb je nog twijfels of het niet te poppy en singer-songwriter wordt maar dat valt reuze mee als je de rest hoort. Try gaat geweldig verder. De stem is totaal verandert en het bouwt een heerlijk sfeertje op. My Mind is Gong is daarentegen een heerlijk balad-achtig nummer. 'Now its summer, winter's gone'
I'm Living Like a Fool en Pressure zetten deze trend voort. Als je van zijn stem houdt is het een genot om er deze nummers van te horen. Er is meer gedaan aan de instrumentenheid dan men tegenwoordig bij deze artiesten doet.

I Give Up is weer een prachtig darkwave melodisch nummer. Wanhoop in een nummertje gepropt. Heel aardig maar doordat ik verwend ben met JD en tC springt het toch niet echt naar de voorgrond. Losing Myself begint met een synth en is vervolgens een redelijke song. Feelings of Madness is weer een tussennummer om Dreams on Sand in te leiden. Een nummer wat gemaakt is om op feestjes voorbij te komen. De stem klinkt wat gejaagd en muzikaal en lyricaal zit het niet echt sterk in elkaar maar de sfeer is wel goed. Een afsluiter genaamd That's My Girl geeft een duidelijk beeld van hoe het vorige halfuur waren.

Prachtig cd'tje als je in ieder geval van de stem houdt. Heerlijk rustgevend en toch met een mooie sfeer gemengd. De 4 **** zeker waard!

avatar van reptile71
Ik kan hier weinig mee. Ik vind de vergelijking met The Sound en The Chameleons in zijn geheel niet op gaan. Wat mij betreft vooral een te hoog 'Stiekem Gedanst'-gehalte bij de wat snellere stukjes. Sommige nummers klinken een beetje post-punk, maar ik ben nergens onder de indruk. De zang hou ik ook niet van. Niet voor mij weggelegd.