Rian - Twenty-Three (2021)

Zweden
Label: Frontiers

1. Stop (5:02)
  2. In the Dark (4:20)
  3. Where Do We Run (4:29)
  4. Twenty-Three (4:35)
  5. For Your Heart (4:53)
  6. We Belong (5:10)
  7. My Ocean (6:08)
  8. Body and Soul (3:37)
  9. The Passenger (5:45)
  10. Stranger to Me (4:57)
  11. Your Beauty (4:44)
avatar van Marco van Lochem
Rian is weer zo’n product uit Zweden, zij het dat je met de muziek van dit viertal niet zo hoeft te puzzelen, als het de IKEA producten…het is recht-toe-recht-aan melodieuze rock, met pakkende melodieën, op zijn tijd een lekkere solo en een zanger met een aangenaam stemgeluid.

Rian is afkomstig uit Stockholm en ze brachten in 2017 hun debuutalbum “OUT OF THE DARKNESS” uit met 11 tracks en een speelduur van ruim 48 minuten. Dat album kwam uit op het Australische label Melodicrock, het nieuwe album, “TWENTY-THREE” is op het Italiaanse label Frontiers verschenen. Opnieuw 11 tracks, maar nu ruim 53 minuten muziek.

Rian bestaat uit zanger/gitarist Richard Andermyr, lead gitarist Tobias Jakobsson, bassist Jonas Melin en drummer Jan Johansson en producer Daniel Flores, een bekende in het genre, zorgt voor een warm en helder geluid.

Het openingsnummer is “STOP” en na 5 minuten wil je het album absoluut niet stop zetten, want het nodigt je uit om verder te luisteren. Pakkend ritme, lekkere stevige riffs en mooie melodie. In “WHERE DO WE GO” gaat het tempo iets naar beneden, klinkt de gitaar van Jakobsson geweldig en het heeft een heerlijke sfeer. “MY OCEAN” is het langste nummer van “TWENTY-THREE” met iets meer dan 6 minuten. Er gebeurt ook genoeg om de aandacht erbij te houden, de opbouw is mooi, er zitten verschillende sferen in, gewoon een erg goed nummer. Met “YOUR BEAUTY” komt een einde aan het album, waar je geen ballad op zult vinden. Vreemd voor dit soort bands, maar het is wat mij betreft geen gemis.

Met dit tweede album klopt Rian op de deur van de groten op het gebied van AOR/melodic rock en het zal zijn weg vinden naar de liefhebbers, want die zullen zich geen buil vallen aan dit album. Lekker!