BLK JKS - Abantu / Before Humans (2020)

Zuid-Afrika
Rock / Wereld
Label: Permanent Record

1. Yela Oh! (3:11)
  2. Running / Asibaleki (4:44)
  3. IQ(w)ira – Machine Learning, Vol. 1 (6:04)
  4. Mme Kelapile (3:57)
  5. Harare (4:36)
  6. Human Hearts (5:05)
  7. Yoyo! – the Mandela Effect / Black Aurora Cusp Druids Ascending Aurora Cusp Druids Ascending (4:55)
  8. Maiga Mali Mansa Musa (3:53)
  9. Mmao Wa Tseba – Nare / Indaba My Children (9:14)
avatar van Poles Apart
Deze gemist afgelopen jaar, dacht dat de band gesplit was.

"After Robots", hun debuut, is zo'n album dat me blijft achtervolgen en steeds beter wordt. Ben dan ook erg in m'n nopjes met deze opvolger, die ik totaal niet meer verwacht had. Unieke band uit Zuid Afrika.

avatar van Bartjeking
In deze periode van het jaar begint mijn inhaalslag van gemiste albums (gebruik de Mojo-jaarlijst ter inspiratie) en dit stond nog nét in de top 75. Inderdaad een uniek geluid; hele fijne (afrikaanse) drumritmes. Moeilijk te typeren en zeker niet in een hokje te stoppen. Voor de jazzliefhebber een aanrader; maar ook voor de mensen die zoals ik geen genoeg kunnen krijgen van 'woestijnblues' zoals bijvoorbeeld Tinariwen die maakt (luister maar eens naar track 8; met het verschil dat hier ook engels op gezongen wordt).