The Zombies - Into the Afterlife (2007)

1 stem

Label: Big Beat

1. Neil MacArthur - She's Not There (3:17)
  2. Neil MacArthur - Hung Upside Down (3:29)
  3. Rod Argent en Chris White - Unhappy Girl (2:25)
  4. Rod Argent en Chris White - She Loves the Way They Love Her (2:21)
  5. Rod Argent en Chris White - Telescope (Mr. Galileo) (2:29)
  6. Walking in the Sun [Orchestral Mix] (2:42)
  7. Neil MacArthur - Without Her (3:16)
  8. Neil MacArthur - Twelve Twenty Nine (2:56)
  9. Rod Argent en Chris White - It Never Fails to Please Me (2:23)
  10. Rod Argent en Chris White - I Could Spend the Day (2:31)
  11. I Know She Will [Orchestral Mix] (2:33)
  12. Neil MacArthur - Don't Try to Explain (3:19)
  13. Neil MacArthur - World of Glass (2:24)
  14. Rod Argent en Chris White - To Julia (For When She Smiles) (3:10)
  15. If It Don't Work Out [Orchestral Mix] (2:28)
  16. Neil MacArthur - Never My Love (2:37)
  17. Neil MacArthur - It's Not Easy (2:47)
  18. Chris White en Argent - Telescope (Mr. Galileo) (2:41)
  19. Going to a Go Go (2:42)
  20. Neil MacArthur - Ma Non E Giusto (3:16)
avatar van heartofsoul
Dit is een interssante compilatie als je erachter wil komen wat de leden van The Zombies op muzikaal gebied zoal uitspookten in de korte tijd ná de split in 1968, dus totdat de solocarrière van Colin Blunstone en de oprichting van Argent gestalte kregen.
Colin Blunstone nam onder de naam Neil MacArthur 3 singles op die verschenen op Deram en die vind ik alle prachtig. She's Not There (inderdaad, de oude hit van The Zombies) piekte in de UK op 34, en heeft een mooi en spannend arrangement (waarvoor Phil Dennys verantwoordelijk was, die ook zijn sporen heeft nagelaten op sessies van Cat Stevens). Big Jim Sullivan was verantwoordelijk voor de solo-gitaar en Mike Hurst speelde akoestische gitaar.
Ik heb deze cd vooral gekocht vanwege deze opnames van Colin Blunstone (de meeste daarvan zijn op Youtube te beluisteren), waaronder het prachtige Without Her van Harry Nilsson en een Italiaanse versie van She's Not There.
Op deze cd ook opnames van toetsenist Rod Argent, samen met basgitarist Chris White en ook
georkestreerde versies van Zombies-nummers, maar die vind ik dan wat minder essentieel.
Maar alles bij elkaar is dit wel een fijn album, maar natuurlijk niet essentieel, wat m.i. wél geldt voor het tweede album van The Zombies, Odessey and Oracle.