Mr. T - Mr. T's Commandments (1984)

1 stem

Hip-Hop / Pop
Label: Columbia

1. Mr. T's Commandment (5:01)
  2. Don't Talk to Strangers (5:12)
  3. The Toughest Man in the World (3:55)
  4. Mr. T, Mr. T (He Was Made for Love) (3:22)
  5. The One and Only Mr. T (4:47)
  6. No Dope No Drugs (4:43)
  7. You Got to Go Through It (4:28)
avatar van MAS
MAS
Dit is in heel veel opzichten een van de meest vreemde hiphop (achtige) releases die ik ooit beluisterd heb. Het schijnt dat Mr. T na een ontmoeting met first lady Nancy Reagan, besloot om zijn bekendheid en imagao te gebruiken om drugsgebruik te ontmoedigen. Een onderdeel hiervan was het uitbrengen van deze hiphopplaat voor kinderen. Op deze niet zo gangsta release wordt het DJ werk gedaan door Afrika Islam en zijn alle teksten geschreven door de enige echte Ice T. Naast een klein beetje brag n boast, zitten de teksten vol met levenslessen. Drugs zijn slecht, leef volgens de bijbel, luister naar je ouders en niet tegen vreemden praten! Nogal een contrast met het latere gangsta rap en metal werk van cop killer Ice T...

De (disco) producties zijn anno 2021 wellicht wat gedateerd, maar eigenlijk dik in orde. De enige mancos aan deze plaat zijn de brute stem en houterige delivery van Mr. T, die totaal niet samen gaan met de funky producties. Het lijkt erop dat iedereen die betrokken was bij dit project wel door had dat Mr. T er niets van bakte, want het merendeel van de vocalen wordt niet door Mr. T gedaan maar door zangeressen.

avatar van Poles Apart
MAS schreef:

Are you hard of hearing, sucka?

Dit album klinkt trouwens het best met een glaasje melk erbij.

avatar van Edwynn
Ik kende alleen iets met " i love my mother, there is no other" oid. Tenenkrommend slecht maar wel grappig en cult
Kwam vroeger wel eens een clipje van voorbij. Staat dat hier ook op?