Definition of Sound - Love & Life: A Journey with the Chameleons (1991)

Label: Cardiac

1. When a Lion Awakens (1:15)
  2. Now Is Tomorrow (4:08)
  3. Passion and Pain (4:56)
  4. Wear Your Love Like Heaven (3:45)
  5. Reality (6:24)
  6. Rise Like the Sun (7:36)
  7. What's Goin On (5:30)
  8. Dream Girl (4:57)
  9. Change (5:07)
  10. The Blues (5:31)
  11. Moira Jane's Cafe (4:45)
  12. Won (6:43)
  13. City Lights (6:15)
  14. Time Is Running Out (2:20)
avatar van musicfriek
Kan me Wear Your Love Like Heaven nog goed herinneren. Erg vrolijk nummer waarbij ik aan De La Soul moest denken. Vrolijke hip hop dus. Moira Jane's Cafe is ook vrij bekend dacht ik. Best wel benieuwd naar dit album.

avatar van Memphis
Dat zijn ook wel meteen de twee beste nummers. Album is van een niet erg hoogstaand niveau met te veel probeersels die niet goed uitpakken.

avatar van muziekhater
Ik vind er veel leuks tussen zitten, eigenlijk is "What's going on" het enige mindere nummer.

avatar van principal2000
Nostalgie ten top. Dit was mijn eerste cd!!! Ik weet niet in hoeverre mijn waardering bevlekt is met nostalgie, maar ik vind dit een uitermate lekker Brits hitpop-album. Ik heb een flinke periode heel erg veel echte (underground) hiphop geluisterd, maar als ik dit album nu opzet kan ik hem rustig weer met repeat een aantal keren achter elkaar luisteren. Het klinkt niet zo gedateerd als ik had gedacht en op het gebied van productie klopt het allemaal. De vrolijkheid en poppy sound domineert, maar daar heb ik geen probleem mee. Toch is het niet allemaal compleet inhoudsloos. Productioneel worden leuke samples gebruikt en de invloeden van uiteenlopende muziekgenres zijn terug te horen. Er wordt redelijk wat gebruik gemaakt van zang, maar nergens klinkt zo slecht als de gemiddelde urban die nu uitkomt. Leuk album dat redelijk onbekend / moeilijk te verkrijgen is.

avatar van vigil
principal2000 schreef:
. Leuk album dat redelijk onbekend / moeilijk te verkrijgen is.

Nou harstikke leuk

Ik heb in 1991 gelijk de cd-single gekocht toen Wear een hit(je) werd. Geweldige track, hier nog een vette remix: Definition Of Sound - Wear Your Love Like Heaven (Ultimatum Mix) (1991) ? - YouTube

Vandaag toevallig bij de kringloop voor precies 50 cent het album The Lick gekocht. Eens luisteren wat dat is.