Dee Snider - Leave a Scar (2021)

Label: Napalm

1. I Gotta Rock (Again) (4:02)
  2. All or Nothing More (3:53)
  3. Down but Never Out (3:36)
  4. Before I Go (4:15)
  5. Open Season (3:58)
  6. Silent Battles (4:29)
  7. Crying for Your Life (3:58)
  8. In for the Kill (3:57)
  9. Time to Choose (2:57)

met George "Corpsegrinder" Fisher

10. S.H.E. (3:45)
  11. The Reckoning (4:02)
  12. Stand (3:55)
avatar van Desert
Toch anders dan zijn vorige albums. Qua thematische insteek lijkt het me zwaarder dan zijn vorige soloalbums en dat vertaalt zich ook in de muziek zelf die mij als iets minder energiek, maar meer slepend overkomt.

avatar van milesdavisjr
Ondanks vele positieve reviews ten spijt wordt ik nu niet bepaald omver geblazen door dit songmateriaal. Dee is goed bij stem en Leave a Scar is man's meest stevige plaat tot nu toe, echter het is ook wat saai. Opener I Gotta Rock hint naar het verleden en vormt een van de betere tracks op het album, vlot, ruig en prima zanglijnen. Ook opvolger All or Nothing More kan mij wel bekoren. Down but Never Out; de riffs en solo's vliegen je om de oren, daarnaast kent het nummer ook een fijne groove, goed gedaan. Hierna verslapt mijn aandacht en word ik maar zelden betrokken bij het album. Of het moet S.H.E. zijn, een moddervette groove, swingend hoewel niet de meest creatieve compositie op de schijf. Liefhebbers van Dee's bandje uit de jaren 90; Widowmaker zouden hier wellicht nog wel wat uit kunnen halen, met name het stevige werk. Leave a Scar klinkt mij allemaal net te eenvormig, had meer variatie - bijvoorbeeld wat akoestische stukken - de plaat goed gedaan, nu blijft het een brok graniet met weinig afwisseling. Conclusie; Dee schopt kont, hard is de schijf zeker nu nog wat meer inspiratie om echt te kunnen verassen.