Cosmonaut is een bescheiden album. Alles aan de songs is klein, misschien wel zoals een muzikaal slaapkamerproject betaamt. Heel veel elektronica, vervormde stemmen en een banjo. Dat is de basis waarop Lukas Mayo uit Christchurch zijn muziek maakt. Vergelijking zijn, Astral Swans, Carol Cleveland Sings, ons eigen Moon Moon Moon en Sparklehorse.
Pickle Darling trok mijn aandacht met de single 'Blushing'. Het nummer duurt nog geen twee en een halve minuut en toch keert het zichzelf succesvol totaal binnenstebuiten. Pickle Darling doet dat een paar keer op de plaat, die daarom niet snel verveelt. Er vallen ook heel veel geluidjes te ontdekken en nog een extra vervorming van de stem van Mayo. Het maakt Cosmonaut een weliswaar bescheiden album, maar niet waar het ambitie betreft.
Wel vroeg ik me af of Mayo zich schuil houdt achter alle elektronica, maar wie naar de teksten luistert, weet wel beter. Er is weliswaar een scherm opgetrokken hier en daar, maar de teksten laten weinig aan onduidelijkheid over. Conclusie, alweer een topplaat uit Nieuw Zeeland.
Het bovenstaande is een bewerking van een Engelstalige post op
WoNoBloG.