Bladee - The Fool (2021)

Pop / Hip-Hop
Label: YEAR0001

1. The Fool Intro (1:59)
  2. Let's Ride (2:25)
  3. Hotel Breakfast (2:14)
  4. I Think... (3:11)
  5. Thee 9 Is Up (3:04)
  6. Desiree (2:26)
  7. I Want It That Way (2:02)
  8. Bby (2:00)
  9. Inspiration Comes (2:56)

met Thaiboy Digital

10. Egobaby (2:18)
  11. Trendy (2:43)
  12. Search True (2:36)
  13. Wett (Water2) (2:25)
avatar van McSavah
drain high school football tryouts

Matig zeg.

-SprayIt- schreef:
Matig zeg.

Verklaar je nader.

McSavah schreef:

Verklaar je nader.

Was inderdaad wel een heel summier bericht.

Ik beluister nu weer even het eea van dit album, maar door de zeurderige stem, brakke trapbeats, mierzoete autotune, way too much reverb en weinig diepgaande teksten krijg ik het gevoel dat dit niet echt serieus te nemen is. Dat was een paar jaar geleden een tijdje leuk vond ik. Bijv. Yung Lean, die het wat mij betreft een stuk spannender deed. Zie dat hij ook op dit label is uitgekomen.

Misschien kun je mij uitleggen waar ik de kwaliteit kan vinden in deze plaat? Want misschien luister ik niet goed of herken ik het niet. Een 4,5* liegt er niet om, ben benieuwd!

avatar van Môrthul
McSavah is gewoon drained

avatar van -SprayIt-
Even wat gelezen op Pitchfork en Needle Drop, respectievelijk een 7,7 en 6. Zal deze de komende tijd eens een aantal keer draaien, wel benieuwd of ie groeit.

avatar van McSavah
Inmiddels zou ik hem misschien zelfs 5* geven haha, maar moet mijn stemmen nog bijwerken.

- Zeurderige stem: klopt, maar daar houd ik van (emo ). Het eerste wat ik van Bladee luisterde was het gezamenlijke D&G album en ik weet nog dat ik daar toen dacht dat het jammer was dat de vocalen zo in de weg stonden van het instrumentale gedeelte. Kan ik me nu niks meer bij voorstellen, maar zelfs voor mij gold dat ik er wel echt even aan moest wennen.
- Brakke trapbeats: trap ja, brak nee. Tenzij je alle trapbeats brak vindt, dat kan natuurlijk ook. Maar de productie is juist vrij lush hier, klinkt een stuk beter dan op het vergelijkbare Icedancer (ook Ripsquad producties). De synths en melodieën die de beats begeleiden liegen er niet om.
- Mierzoete autotune: ja, buiten dat ik autotune als een absolute verrijking zie klinkt Bladee's stem in vergelijking met ouder werk meer gepolijst (vanaf 333 eigenlijk ingezet). De overdadige (rauwer klinkende) autotune van vroeger vind ik geweldig, maar volgens mij heeft hij ook aan zijn vocalen gewerkt en zijn bereik is nu groter wat de muziek alleen maar ten goede komt.
- Te veel galm: geen idee, voor mij klinkt het zo perfect.
- Weinig diepgaande teksten: die vind ik juist een fijne mix tussen geestig en filosofisch. Sowieso vind ik Bladee tekstueel ook altijd interessant, simpele ziel die ik ben.

Mooi dat je het album in ieder geval nog een kans wil geven. Kan het ergens ook wel begrijpen als het je gewoon niet ligt hoor (al is Bladee's recente output wel toegankelijker wat dat betreft).