Bowerbirds - Hymns for a Dark Horse (2007)

Folk / Pop
Label: Burly Time

1. Hooves (2:40)
  2. In Our Talons (3:53)
  3. Human Hands (3:19)
  4. Dark Horse (4:33)
  5. Bur Oak (5:00)
  6. My Oldest Memory (4:31)
  7. The Marbled Godwit (4:00)
  8. Slow Down (3:54)
  9. The Ticonderoga (4:30)
  10. Olive Hearts (5:29)
De meeste nummers kennen we al van de EP natuurlijk. Ik ga deze eens opsnorren en luisteren of de rest net zo leuk is

Gewoon een heel leuk plaatje. Niets meer, niets minder

Ook maar eens stemmen: 4 sterren, met uitloopmogelijkheid omdat het zo ontzettend lekker in het gehoor ligt. Geen moeilijkdoenerij (ook wel eens fijn), maar gouden melodieën en een heerlijk simpel en doeltreffend instrumentarium. Deze band verdient wel meer luisteraars. Volgens mij kan deze mooie en blije folkpop bij heel veel mensen heel goed aanslaan.

verhoogd naar 4,5. Prachtplaat!

Toch iets meer dan gewoon heel leuk. De bowerbirds zijn nog aanstekelijker dan ik dacht. Echt heel mooi dit.

Als dit over 2 maanden nog zo is gaat ie naar 4,5

avatar van Ferry
Inderdaad een hele mooie plaat op het eerste gehoor die naar het predikaat 'geweldig' groeit met iedere verdere draaibeurt. Samen met Bon Iver's 'For Emma, forever ago' mijn favorieten momenteel in de categorie 'rustig'

avatar van oruiz
fijn, ben benieuwd zou ze vrijdag zijn als voorprogramma van Bon Iver

avatar van misja82
oruiz schreef:
fijn, ben benieuwd zou ze vrijdag zijn als voorprogramma van Bon Iver

Idem.

avatar van levenvergeten
Er staan een aantal liedjes op die echt heel leuk vind, In Our Talons bijvoorbeeld. Aan de andere kant staan er teveel liedjes op met een leuk idee, die niet helemaal goed uit de vogelverf komen. Blijft niettemin een leuk plaatje om te luisteren, en ook een sympathiek bandje. Wil ze nog wel eens live zien zonder iemand die er doorheen praat (en het lijkt me wel wat voor Lantaren/Venster, aankomend Motel Mozaiquefestival).

avatar van Herr Meijer
Van In Our Talons heb ik de clip toegevoegd. Ik ben geroerd! Prachtig liedje, schitterende animatie. En dan is het eind 2008, ga ik nu dus voor het eerst dit album uit 2007 opzetten. Jammer voor mijn jaarlijstje

als je de Nederlandse releasedatum aanhoudt voor je jaarlijstje, mag je hem gerust meetellen

JdW
Ja, idd, deze plaat komt toch uit 2008? Anyway, een lekker voortkabbelende plaat bij lange hete zomeravonden, zo stel ik mij dit dan voor, terwijl het zo goed als winter is. Voor nu een 3.5, kan hoger worden als ik 'm vaker voorbij laat komen op de ipod.

avatar van sander.h
Leuke ontdekking, dit.
Normaalgesproken niet mijn muziek, en ik heb er dan ook even aan moeten wennen, maar nu ben ik verslaafd aan In Our Talons en vooral Dark Horse - wat een prachtig nummer is dat.

avatar van matthieu7
Luistert zo makkelijk weg, echt heerlijk

avatar van Ducoz
Leuk plaatje, ik heb de eerste versie. Die was toen in gelimiteerde oplage gedrukt. Ik heb nummertje 0897 van 1600.