Galliano - A Joyful Noise Unto the Creator (1992)

Funk / Jazz
Label: Talkin' Loud

1. Grounation Part 1 (0:28)
  2. Jus' Reach (4:44)
  3. Skunk Funk (5:14)
  4. Earth Boots (4:22)
  5. Phantom (4:46)
  6. Jazz? (5:37)
  7. New World Order (5:45)
  8. So Much Confusion (4:56)
  9. Totally Together (3:50)
  10. Golden Flower (4:59)
  11. Prince of Peace (5:55)
  12. Grounation Part 2 (2:36)
avatar van Sammy
Deze hebben wij thuis al sinds hij net uitkwam. Toentertijd kochten we deze naar aanleiding van het optreden van deze groep op Pinkpop. Ontzettend relaxte muziek. Hoogtepunten vind ik Jazz?, Prince of Peace en Golden Flower. 4*

Deze band was indertijd volgens mij een kleine hype.
Dat heb ik nooit helemaal begrepen, toch moet er gezegd worden dat deze band behoorlijk wat in zijn mars had.
Bestaan ze nog?

avatar van Arti Far I
Prince Of Peace was destijds een Top40-hitje.
Dit album en zijn voorganger vindt ik persoonlijk hun sterkste.
Goeie mix van jazz, funk, rap, soul.
Live was de band een sensatie, getuige hun optredens op
Parkpop en in Paradiso.

avatar van pureshores
dit album is een perfecte plaat voor deze bruisende lentedag

Er staan minimaal 2 singles op: het schitterende Prince of peace en volgens mij Jus reach (iig het nummer met de NANANA NANA)
Dit soort muziek heeft maar een korte tijd gefloreert (Soul II soul, The Chimes, Innocence enz en later Incognito maar die evolueerden meer met US dance) gewoon moeilijk in een hokje te stoppen maar zeer dansbaar en geen dance/house maar zeker ook geen rnb hiphop

avatar van tnf
tnf
Deze heb ik op de gok uit de aanbiedingenbak gevist ('misschien is het wel wat voor me'); heb er geen spijt van. Een fijne, relaxte trip vind ik dit, met een prettig, organisch geluid.

Zo'n typische cd waar weliswaar niets op staat wat in m'n top zoveel van favoriete nummers aller tijden gaat belanden, maar die wel een constant bovengemiddeld niveau heeft. Veel subtoppers, om het zo maar even te zeggen.

Ik heb de cd op het moment dat ik dit tik nog maar een dag, maar duidelijk is dat 'ie vaker op gezet gaat worden. Twijfel een beetje tussen 3,5 en 4 sterren.

avatar van Bill Evans
Ik heb deze cd al vrij lang, maar draai 'm nu nog maar heel sporadisch. Staan toch wel een paar leuke nummers op, met name So Much Confusion, Golden Flower en het mooie Prince of Peace.