June Tabor with Martin Simpson - A Cut Above (1980)

Folk
Label: Topic

1. Admiral Benbow (2:41)

met The Prunettes

2. Davy Lowston (4:50)
  3. Flash Company (2:42)
  4. Number Two Top Seam (3:11)
  5. Strange Affair (5:50)
  6. Heather Down the Moor (2:48)
  7. Joe Peel (3:38)
  8. Le Roi Renaud (6:35)
  9. Riding Down to Portsmouth (1:07)
  10. Unicorns (5:09)
avatar van potjandosie
heerlijke authentieke folk op dit album van de Engelse folk iconen Martin Simpson en June Tabor.

op dit album staan 6 traditionals plus 4 nummers van Engelse folkies/singer/songwriters, "Number Two Top Seam" van Roger Watson, "Strange Affair" van Richard Thompson (van het Richard & Linda Thompson album "First Light"), "Joe Peel" van Peter Bond en "Unicorns" van Bill Caddick.

spaarzaam geïnstrumenteerd met prachtige zang van June Tabor, wiens stem sterk doet denken aan die van Linda Thompson en Martin Simpson op gitaar.

de overige muzikanten zijn Ric Sanders (viool) die vanaf 1985 lange tijd lid was van Fairport Convention, Dave Bristow (piano, synthesizer) destijds bekend in Engelse jazz-rock kringen en Jon Davie (bass) die kortstondig lid was van de Engelse folk/prog-rock band Gryphon.

favoriete nummers het meerstemmig gezongen "Admiral Benbow", "Strange Affair" waarop Martin Simpson met zijn gitaarspel excelleert, de fraaie piano ballad "Joe Peel" en het in de Franse taal gezongen "Le Roi Renaud" met prachtige viool klanken.

dit soort folk albums worden voor zover ik weet heden ten dage niet meer gemaakt. de cd-uitgave uit 1989 (Topic Records) klinkt opmerkelijk fris.

Album werd geproduceerd door Paul Brown
Recorded at Millstream Studios, Cheltenham, UK