Billy Swan - Bop to Be (1995)

1 stem

Rock / Country
Label: 706

1. Bop to Be (2:32)
  2. Wild Young and Reckless (3:22)
  3. Undying Love (2:40)
  4. Rock on with the Rhythm (2:50)
  5. I'd Rather Be Dancing with You (2:51)
  6. Put a Move on It (2:44)
  7. Why Don't We Give It a Go (2:26)
  8. Your Heart Is Safe with Me (2:24)
  9. No One Else Even Comes Close (2:30)
  10. Love Machine (2:39)
  11. Care to Much (2:18)
  12. I'm Worried (2:03)
  13. Livin' My Life (3:25)
  14. I Can Help [Acoustic] (2:56)
  15. Down by the River (4:02)
avatar van Pietro
Sinds ik in contact kwam met de muziek van Billy Swan – ergens eind jaren ’90 – heb ik altijd een zwak gehad voor de man. Dat begon met zijn lp I Can Help uit ’74 uit mijn pa’s collectie en gaandeweg heb ik ook andere platen van hem beluisterd.

Swan scoort altijd wel een voldoende bij mij. Hij heeft niet zo veel platen gemaakt, maar deze Bop to Be vind ik het best omdat hij mij altijd weer in een opperbeste stemming brengt. Gek genoeg was dit album hier nog niet toegevoegd.

Wie voor originaliteit en vernieuwing gaat, kan deze plaat beter links laten liggen. Wie daarentegen van de typisch Amerikaanse, aanstekelijke ritmes en sprankelende poppy rock & roll nummers houdt, raad ik aan om Bop to Be eens een kans te geven.

Ik geef ‘m 4 sterren en dat is met name te danken aan opbeurende tracks als Wild, Love Machine, Young & Reckless, Put a Move on It en het titelnummer.

avatar van nlkink
Eén van de eerste platenhoezen waarop Billy met haarstukje is te zien. Inclusief een heropname van 's mans grote hit I Can Help.