Public Service Broadcasting - Bright Magic (2021)

Electronic / Rock
Label: [PIAS]

1. Der Sumpf (Sinfonie der Großstadt) (2:35)
  2. Im Licht (4:04)
  3. Der Rhythmus der Maschinen (3:54)

met Blixa Bargeld

4. People, Let's Dance (5:31)

met EERA

5. Blue Heaven (4:17)

met Andreya Casablanca

6. Gib Mir das Licht (4:24)

met EERA

7. The Visitor (3:13)
  8. Lichtspiel I: Opus (5:43)
  9. Lichtspiel II: Schwarz Weiss Grau (4:05)
  10. Lichtspiel III: Symphonie Diagonale (3:56)
  11. Ich und die Stadt (3:54)

met Nina Hoss

avatar van coldwarkids
Interessant bandje hoor!

ohmusica
Het thema is dit keer ‘Berlijn’. Deze metropool heeft al heel vaak bij kunstenaars en avonturiers als inspiratiebron gediend. Ben altijd benieuwd hoe dat uitpakt, want een heerlijk thema. Gelukkig geen zoekend abstract priegelalbum, maar deze keer een divers en ‘groots’ klinkend album.

avatar van vigil
Zeer aardig album, hangt op dit moment tussen een 3,5* en 4* in. Het gaat dan wel over Berlijn maar The Visitor kan toch niet anders dan een ode zijn aan de Griekse gigant Vangelis! Ik vind het laatste gedeelte overigens ook het beste. The Visitor en dan de Lichtspiel trilogie, fantastisch.

Waarom eigenlijk geen Duitse albumtitel?

ohmusica
vigil schreef:

Waarom eigenlijk geen Duitse albumtitel?

Ja ik vind dat ook een misser, deze Engelse titel, bij dit aardige album.