Veronica Lewis - You Ain't Unlucky (2021)

1 stem

Blues / Roots
Label: Moonwink

1. You Ain't Unlucky (4:50)
  2. Clarksdale Sun (4:28)
  3. Put Your Wig on Mama (4:36)
  4. Is You Is My Baby (5:31)
  5. Fool Me Twice (3:25)
  6. Whoo Whee Sweet Daddy (3:21)
  7. Ode to Jerry Lee (2:35)
  8. The Memphis Train (4:04)
avatar van Shaky
Wat een lekker debuutalbum! Hopelijk gaan we nog veel van deze dame horen die met You Ain't Unlucky op #2 binnenkwam in de Billboard Blues Charts, op #1 in Itunes, 6 weken op verschillende #1-plekken in de Roots Music Report stond, winnaar van de 2020 Boston Blues Awards in de categorie Beste Artiest was.... ik denk dat het succesplaatje wel geschetst is toch?

Ze brengt hier een ongekende boogie woogie op de piano waarbij je geen seconde stil kan blijven zitten. Haar stem schiet af en toe nog wat uit de bocht, maar wat geeft het. Deze Veronica is pas 17!, dat zal ik even herhalen: deze dame die muziek maakt alsof ze rechtstreeks uit de gouden decennia van de rock'n'roll, r&B en boogie woogie komt is pas 17.

Dit is authentiek, puur, rauw, swingend, gewoon écht. Rammen maar op die piano Veronica, heel dat ding aan gort spelen. Sjonge jonge, je zou dit maar in je hebben op deze leeftijd in deze tijd. Genieten.