Leah Blevins - First Time Feeling (2021)

Country
Label: Crabtree

1. Afraid (3:57)
  2. Beautiful Disaster (3:41)
  3. First Time Feeling (3:06)
  4. Little Birds (3:25)
  5. Fossil (3:53)
  6. Magnolias (3:42)
  7. Clutter (3:16)
  8. Believe (3:05)
  9. Mexican Restaurant (4:07)
  10. Mountain (3:21)
avatar van Marco van Lochem
Je debuutalbum uitbrengen als je ‘al’ 31 bent, dat komt niet vaak voor. Het gebeurde wel met de uit Nashville USA afkomstige zangeres Leah Blevins. ”FIRST TIME FEELING” is haar eerste volwaardige studio album, zij het dat ze in 2015 al een EP uitbracht, ‘RUNNIN’” en in 2018 bracht ze eveneens een EP uit, “WALK RIGHT HOME”.

De stem van Blevins doet mij wel wat denken aan Dolly Parton, ze knijpt af en toe en vooral de klank is Dolly-achtig. “FIRST TIME FEELING” is klokt ruim 35 minuten, is countrypop, heeft teksten over het alledaagse leven en het klinkt allemaal goed. Blevins, die werd geboren in Sandy Hook Kentucky USA, schrijft zelf de liedjes en geeft ze met haar stem ook een pure countrysound mee. Maar de songs hebben niet alleen country in zich, ook pop en moderne invloeden zijn erin te vinden.

Zo heeft de opener “AFRAID” een erg moderne sound, lekker uptempo en die karakteristieke stem van Blevins! “BEAUTIFUL DISASTER” is een akoestisch liedje, klein gehouden met mooie instrumentarium, “FIRST TIME FEELING” is uptempo met mooie toetsen bijdragen en een aanstekelijke melodie, “LITTLE BIRD” is weer een klein gehouden countryliedje waarna in “FOSSIL” het tempo iets omhoog gaat en er een erg mooi liedje volgt.
In “MAGNOLIAS” is het tempo is afwijkend van de rest waardoor het een aantrekkelijk nummer is geworden, “CLUTTER” is een ballad met mooie koortjes, “BELIEVE” heeft prachtige arrangementen en een midtepo ritme, “MEXICAN RESTAURANT” is weer zo’n klein gehouden countryballad, erg mooi. Met het rustige “MOUNTAIN” komt er een einde aan een album van een voor mij onbekende zangeres.

Voor de liefhebbers van het genre een absolute luistertip en misschien wel een aanschaffer. Ik ben benieuwd of er een grote carrière voor haar in het verschiet ligt, ze heeft er wel de kwaliteiten voor.