Jack O' the Clock - Leaving California (2021)

Avant-Garde / Rock
Label: Cuneiform

1. Jubilation (2:49)
  2. You Let Me Down (3:32)
  3. The Butcher (8:39)
  4. A Quarter Page Ad (3:17)
  5. Leaving California (6:57)
  6. Fascination (8:13)
  7. Narrow Gate (11:49)
Emotievolle, wetenschappelijke muziek die tegelijkertijd traditioneel en modern klink bestaat die?

Jazeker; Jack o' the Clock.
Leaving California is hun chef d'oeuvre musicale.

Prog, folk, americana en avant-garde worden op energieke en meesterlijke wijze tot een volledig eigentijds geheel gesmeed. Donker & licht. Geniaal & gevoelig. Chaotisch & rustgevend. Teksten met complexe verwijzingen en boeiende arrangementen. Abstract en uitgesponnen. Mocht je nu denken, dit is me teveel, het duizelt – het zal je meevallen ... elke noot is raak, elke verassing volkomen logisch. Dit is voer voor de rechtgeaarde ruimdenker.

Ben ik bevooroordeeld? Zeker. Hun uit 2014 stammende Night loops was een openbaring en Repetitions of the Old City – I&II een imponerend tweeluik. Wat te zeggen van Leaving California: vrijdenkers elixir.

doe jezelf een plezier
ze hebben gelijk
g'woon gelijk ...

this is Gods work

Proggy2 schreef:
Leaving California is hun chef d'oeuvre musicale

Daar ga je Brunniepoo

avatar van Brunniepoo
Ik ben hier zeker benieuwd naar! Een band die me eigenlijk nog nooit teleurgesteld heeft.

avatar van Tha)Sven
Avant-garde heeft ook wel zijn betekenis verloren als dit album daar al onder valt.