Go Cat Go - Let’s Hear It Once Again For… (1997)

1 stem

Label: Vinylux

1. Good Rockin' Tonite (2:17)
  2. Little Baby Doll (2:03)
  3. Please Mama Please (3:25)
  4. Mystery Train (4:18)
  5. Flyin' Saucers Rock'n'Roll (1:46)
  6. 'Til the Cool Cats Cry (2:00)
  7. Just Because (2:30)
  8. Can't Tie Me Down (3:10)
  9. Blue Days Black Nights (2:04)
  10. I've Got My Eyes on You (2:29)
  11. Time to Rock (1:55)
  12. Forever's Much Too Long (3:13)
  13. Other Side of Town (1:27)
  14. Who Was That Cat (3:00)
  15. Milkcow Blues Boogie (5:00)
  16. Reconsider Baby (4:33)
  17. Lonesome Road (2:43)
  18. Big Train (4:13)
  19. Ten Ways to Rock (2:45)
  20. Drugstore Rock'n'Roll (1:48)
  21. Hot Rod Man (2:20)
  22. Stockins and Shoes (2:03)
  23. Blue Moon of Kentucky (2:10)
  24. Pink and Black (2:18)
  25. Tell Me Why (3:45)
avatar van Shaky
Misschien wel de meest veelbelovende rockabilly band die er ooit is geweest. Authentieker dan dit wordt het niet. Please Mama Please is, ondanks de obscuriteit van deze band, een heuse klassieker geworden binnen het genre. Dit moet toch haast wel een 50's song zijn? Nee, het is een Go Cat Go original en alleen dat nummer toont al aan dat dit mannen waren die een zekere magie wisten te brengen.

Zanger Darren Spears werd echter in 1993 neergeschoten door een groepje tieners die hem probeerde te beroven. Hij overleed aan zijn verwondingen en Go Cat Go viel uit elkaar. De daders werden overigens de dag na de moord opgepakt.... in de schoolbus op weg naar een lesdag. Twee van hen hebben levenslang gekregen, de derde dader is ondertussen vrij.

Zowel band als album hebben ondertussen een mythische status bereikt een een originele versie in handen hebben van Let's Hear It Once Again For..., waar er slechts 10000 van gedrukt werden, is de nodige centen waard. Al moet dit niet als collector's item in de verpakking blijven zitten, dit moet gedraaid worden, over and over and over again.

Waan je terug in de 50's met het allerbeste wat rockabilly te bieden heeft.

avatar van nlkink
Voor de liefhebbers wat meer informatie:
Go Cat Go Group Remembered - rockabillyhall.com